Skócia
ÉLŐ
Svájc

Kamala Harris hatalmas bejelentést tett az ukrajnai békecsúcson

2024. június 15. 16:19

Washington több mint 1,5 milliárd dollár segélyt nyújt Ukrajna energiahálózatának javítására és humanitárius célokra.

2024. június 15. 16:19

Nyitókép: Jim Watson/AFP

Ukrajna energetikai ágazatának és humanitárius helyzetének megsegítésére 1,5 milliárd dollár – közel 550 milliárd forint – támogatást nyújt az Egyesült Államok – jelentette be Kamala Harris alelnök a svájci Luzernben tartott ukrajnai békecsúcson, ahol találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Az 1,5 milliárd dolláros segélycsomagból 500 millió dollárt új finanszírozásként különítettek el az energiaágazat támogatására, míg 324 millió dollárt korábban bejelentett segélyekből irányítanak át az ukrajnai energetikai infrastruktúra sürgősségi helyreállítására és egyéb szükségletekre – részletezte a Portfolió.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ezek az erőfeszítések segítenek Ukrajnának reagálni az energetikai infrastruktúrát ért legutóbbi orosz támadásokra azáltal, hogy támogatják a javítást és helyreállítást, javítják Ukrajna ellenálló képességét az energiaellátási zavarokkal szemben, és megteremtik az alapokat Ukrajna energetikai rendszerének helyreállításához és bővítéséhez” – mondta Harris.

Emellett az amerikai külügyminisztérium és az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) több mint 379 millió dolláros humanitárius támogatást jelentett be. Ebből a pénzből élelmiszersegélyt, egészségügyi szolgáltatásokat, menedéket, valamint vízellátást, higiéniai és csatornázási szolgáltatásokat biztosítanak majd azoknak az ukránoknak, akiket közvetlenül érint a háború.

Kamala Harris kevesebb, mint 24 órát töltött Luzernben, a békecsúcson Joe Biden amerikai elnök nem vesz részt.

Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó képviselte továbbá az Egyesült Államokat a vasárnapi csúcstalálkozón. Sullivan feladata volt munkacsoportok létrehozása olyan kérdésekben, mint például az ukrán gyermekek Oroszországból való hazatérése és az energiabiztonság.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obakapimaki
2024. június 17. 06:53 Szerkesztve
A fent említett összeg a takonyszínű drogos tömeggyilkos szardarab feleségének egy bevásárló körút költségeit fedezi.. Nem csoda, hogy döglenek a náci ork-rainok, ha nem kapnak pénzt, hogy harcoljanak..😂😂
Beszélgető
2024. június 16. 16:21
Fegyvereket nem! Ez a lényeg. Főleg nagy hatótávú rakétákat, mert a náci megbízhatatlan
EX_Terminator
2024. június 16. 02:41
SE BÉKE SE HÁBORÚ SE SEMMI! TI FÉRGEK EGYSZERŰEN PUSZTULJATOK!
Same
2024. június 16. 00:03
Küldhetnétek bidenes wc papírt is! Legyen bajuszos az öreg… 😝
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!