Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Izrael bármikor támadást indíthat a szomszédja ellen – a hadsereg már készen áll

2024. június 07. 17:36

Egyre feszültebb a helyzet a két ország között, miközben az Egyesült Államok arra figyelmezteti Izraelt, hogy a libanoni szárazföldi hadművelet könnyen háborúba sodorhatja Iránt.

2024. június 07. 17:36
Israeli combat aircraft in Nörvenich

Nyitókép: Roberto Pfeil/picture alliance via Getty Images

 

Az Izraeli Védelmi Erők Északi Parancsnokságába bejelentette, hogy a hadsereg felkészült a Hezbollah elleni konfliktus kibővítésére, hogy ezáltal véget vethessenek a hónapok óta húzódó, határokon átnyúló ellenségeskedésnek – írta meg a Times of Israel.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) Északi Parancsnokságának vezetője, Ori Gordin vezérőrnagy csütörtökön kijelentette, hogy 

a hadsereg készen áll arra, hogy szükség esetén megtámadja Libanon déli részét”.

A nyilatkozat egy nappal azután hangzott el, hogy egy robbanószerkezetes dróntámadás következtében egy tartalékos izraeli katona életét vesztette, tíz másik pedig megsebesült Észak-Izraelben. Néhány órával a tábornok bejelentése után Kiryat Shmona városát újabb támadás érte. A rendőrség tájékoztatása szerint anyagi károk keletkeztek, személyi sérülés nem történt.

Gordin továbbá elmondta, hogy a Hezbollah évek alatt kiépített terrorista infrastruktúrája megsemmisült az izraeli ellencsapások során, mióta a terrorcsoport október 8-án elkezdte rakétákkal és más lövedékekkel lőni Észak-Izraelt.

A vezérőrnagy megerősítette, hogy az IDF már felkészült a Hezbollah elleni hadműveletre.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. június 08. 10:16
Mandiner444hu szerint a Hamasszal sem boldogulnak. ???????????????????????????????? Te ezt meIyik apró testrészedbőI szoptad? Biztos nem a kisujjadbóI
Tommaso
2024. június 08. 10:12
"Izrael bármikor támadást indíthat a szomszédja ellen" A CIKK CIME HAMIS, és féIrevezető Ugyanis a szmszéd már több, mint féI éve Iövi IzraeIt
2024. június 07. 18:10 Szerkesztve
Talán Somkúti mondta, hogy így lesz lecsavarva az Ukrán háború, csak ő a USA elnökválasztás utánra datálta! Usa az Ábrahámot bedobta, de F16-t szerintem nagyon nem akarja! Már ki képeztek valakit, vagy jövőhetén kezdik egy éve ez a műsor!
Kotucso
2024. június 07. 17:52
Egyre jobban szét van osztva az USA figyelme. Ebbe szerencsére bele fognak rokkani ezek a rohadékok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!