Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Íme, az új Európai Parlament legkringyább arcai!

2024. június 18. 09:14

Huszonhárom új, furcsa szerzet jutott be az EP-be, a Politico felsorolásában magyar szempontból is akadnak érdekes nevek.

2024. június 18. 09:14

Nyitókép: SEBASTIEN BOZON / AFP

A Politico összeállított egy listát a frissen megválasztott EP- képviselőkből, amire a szerintük 

a legvadabb, legfurcsább vagy egyenesen legkülönösebb európai parlamenti képviselők kerültek fel.

Közéjük tartozik egy ciprusi YouTube-sztár, egy bolgár korrupcióellenes énekes, egy görög hentes, akit szinte senki sem látott még, és egy volt autóversenyző, akit azzal vádolnak, hogy Hitler-köszöntést tett. 

Magyar szempontból a legérdekesebbek:

  • Ilaria Salis – Antifa-aktivista

A 39 éves olasz tanár és antifasiszta aktivista ártatlan embereket támadt meg Budapesten. Diplomáciai incidenst okozott, amikor megbilincselve jelent meg a tárgyalóteremben. Áprilisban a Zöldek és a Baloldali Szövetség (AVS) bejelentette, hogy felveszik őt az európai parlamenti listájukra, mert ha mandátumot nyer, mentelmi jogot kap, és elméletileg szabadlábra kerülhet. Meg is választották... 

Ezt is ajánljuk a témában

  • Diana Șoșoacă – Oroszország kedvenc román politikusa

Az oltásellenes szélsőjobboldali AUR párt színeiben nyert mandátumot a román szenátusba, de azóta kizárták ebből a pártból, és megalapított egy még radikálisabb pártot, az S.O.S Romániát. Șoșoacă egy olyan „Nagy-Romániát” szeretne, amelynek területe Bulgária, Moldova és Ukrajna nagyrészét is magában foglalná. 

Ezt is ajánljuk a témában

  • Milan Mazurek – Mosolygós rasszista

A 30 éves szélsőjobboldali, borotvált fejű szlovák képviselőt a romákra tett rasszista megjegyzéseiért ítélték el. Egy volt iskolatársa szerint Mazurek azt mondta, hogy a holokauszt átverés volt, és hogy mosolyogva látogatta meg az auschwitzi haláltábort.

 

A listán több érdekes ember is feltűnik még:

  • Fidias Panayiotou — YouTuber

2,1 millió feliratkozója van a videómegosztó platformon, és 1 millióan nézték meg a „Kényszerítettem Elon Muskot, hogy megöleljen” című videóját, a „Hét napig ingyen laktam a repülőtéren” című videóját pedig 5 millióan.

  • Galato Alexandraki – A görög hentes 

A 76 éves nyugdíjas szarvasmarha-tenyésztő, aki az észak-görögországi Alexandroupolisban egy hentesüzletet vezet. A neten nincsenek róla fotók. Egyetlenegy sem. De annyira ismert helyben, hogy nem indított kampányt, nem adott interjút – és mégis mandátumot nyert a nacionalista Görög Megoldás pártnak, amely a második helyen végzett a néppárti Új Demokrácia mögött.

  • Sarah Knafo – A visszahódító

A 31 éves Knafo a 65 éves Eric Zemmour, jobboldali politikus barátnője, akit az ő Reconquest pártjának listáján választottak meg. A Reconquest első számú képviselője Marine Le Pen unokahúga, Marion Maréchal lesz, aki Vincenzo Sofo Olasz Testvérek (FdI) politikus felesége.

Aki figyelmesen elolvassa a Politico által „vadnak, furcsának és legkülönlegesebbnek” bélyegzett embereket, feltűnő lehet, hogy nagyon sok a jobboldali, frissen megválasztott képviselő.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2024. június 19. 01:05
Szimpatikus ez a Mazurek :)
OneiroNauta
2024. június 18. 15:13
Íme a Mandiner legkringyább "újságírója", aki magyarul sem tud.
gilou-au-clavier
2024. június 18. 14:21
Kringya, mi? :D Totál krindzs, totál szívás. A legkringyább a dagadt, ahogy pöffeszkedve bevonult. Balkáni, proli kringyamagyar
453682
2024. június 18. 14:21
Cringe akar lenni? Amikor már a 8 általános szintjét sem érik el az újságírók, az elég elszomorító...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!