Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Így menekülnek az ukránok a katonaság elől (VIDEÓ)

2024. június 03. 06:24

Az utca népe pedig segít nekik.

2024. június 03. 06:24
null

Nyitókép: X

A Fokusz arról ír, hogy az ukrajnai Dnyipróban a Területi Toborzó Központ alkalmazottai, vagyis katonák őrizetbe vettek egy mozgósítás elől menekülő állampolgárt. 

A járókelők azonnal bekapcsolódtak a történésekbe, és a férfi segítségére siettek 

– a képsorok mindent mindenről elárulnak, ami az ukránok viszonyát a frontharchoz illeti.

A Területi Toborzó Központ közleményükben később hangsúlyozta: a felvételeken nem egy civil erőszakos mozgósítását mutatják, hanem egy aktív katona őrizetbe vétele látható a képkockákon. Szerintük a férfi figyelmen kívül hagyta az idézéseket, nem jelent meg a katonai orvosi vizsgálaton, így erőszakkal szállították a szolgálati helyre, de ő megpróbált elmenekülni. 

Az „együttérző civilek” megfeledkeztek arról, írják, hogy az állampolgároknak teljesíteniük kell alkotmányos kötelességeiket,

vagyis a civilek is bűncselekmény elkövetéséhez járultak hozzá, írják.

Hozzáteszik: a fegyveres erők tagjaival szembeni ellenállást hadiállapot idején büntetőjogi felelősség terheli. 

Szerintük az ilyen felvételek terjesztése segíti az orosz propagandát,

 írja a portál. 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 03. 21:16 Szerkesztve
Vipera a zsebbe! Ha jön a toborzó szájba kell verni! Csak 2-en voltak! Egy vascsővel simán! Nem értem ezeket! De tényleg! Ha fekszenek puskájukat elvenni…
Trüpéma
2024. június 03. 08:32
Kedves Mandiner! Még mindig nem tudok odaugrani a saját kommentemhez, mint régen, ha vitatkozni szeretnék, és hiába jelölöm be, hogy "maradjak bejelentkezve", semmi értelme nincs!
Gullwing
2024. június 03. 08:30
Hát nem akar mindenki megdögleni ukilandért?!
recipdoki
2024. június 03. 08:23
Dixtroy kretén ruszkiszopó Kinek a hímvesszejét tisztelhetjük kendben tovaris kretén kreténevics 😂?Az EU -ban az egyik legfontosabb dolog, hogy a korrupciós csalásnak nagy eséllyel van következménye. Magyarország korruptabb, mint Ukrajna „Többet léptek előre az elmúlt évben, mint bármely más tagjelölt ország. Nagyon jó eredményeik vannak, főként a korrupció ellen harcban” Magyarországon az Orbán család ,a strómanok,a NER oligarchák miniszterektől a polgármesterekig , hiába keverednek korrupciós botrányba, lemondás helyett csak még nagyobb hatalmuk lesz.Ami már az igazságszolgáltatáson múlna Magyarország az Európai Unió legkorruptabb tagállama egy maffiaállam,amit Orbán bűnszövetkezete irányít. Ukrajnában az alkotmányba foglalt sorkötelezettség van ,mint állampolgári kötelesség ,aki nem teljesíti joggal érzi magán a honvédő háborút vívó nép megvetését és jogi következményeit ,élvezni a jogokat és szarni kötelességre nem megy
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!