Halhatatlannak tűnt, gondolatai halhatatlanok is maradnak

2024. június 18. 22:09

Noam Chomsky nincs többé.

2024. június 18. 22:09
Speech of Noam Chomsky in Karlsruhe
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

Nyitókép: Uli Deck / DPA / AFP

„Halhatatlannak tűnt, gondolatai halhatatlanok is maradnak. Korunk legnagyobb gondolkodója, Noam Chomsky nincs többé. Álljon itt egyik utolsó figyelmeztetése, amelyet az ukrajnai háború kezdete előtt néhány nappal tett:

»Az USA mereven elzárkózik ettől a lehetőségtől, és fennkölten hirdeti szenvedélyes elkötelezettségét a nemzetek sérthetetlen szuverenitása mellett: tiszteletben kell tartani Ukrajna jogát, hogy csatlakozzon a NATO-hoz! Ezt az elvhű álláspontot, vannak, akik méltatják az Egyesült Államokban, de a világ nagy részén, így a Kremlben is bizonyosan körberöhögik. A világ előtt aligha ismeretlen a szuverenitás iránti töretlen elkötelezettségünk, mely három esetben különösen feldühítette Oroszországot: Irak, Líbia és Koszovó–Szerbia esetében. Irakra kár a szót vesztegetni, az amerikai agresszió szinte mindenkit feldühített. A Líbia és Szerbia elleni NATO-támadásokat – amelyek a 90-es évek éles hanyatlása közepette csapták arcul Oroszországot – az amerikai propaganda igazságos humanitárius fellépésként tálalta. Az alaposabb vizsgálat persze gyorsan rácáfol erre, amint az másutt bőségesen dokumentálva lett. Abba pedig, hogy az USA tágabban véve mennyire tiszteli a nemzetek szuverenitását, felesleges belemenni.

Néha azt hangoztatják, hogy a NATO-tagság fokozza Lengyelország és más országok biztonságát. Sokkal erősebb érvek szólnak azonban amellett, hogy a feszültségek kiélezése miatt a NATO-tagság veszélyezteti a biztonságukat.«”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fenris
2024. június 20. 21:18
Tudják ezt az amcsi héják, és az ukronácik is, de nem érdekli őket. Mindazonáltal nagyon fontos, ha tekintélyes gondolkodók, az itt is jelenlévő vak proglibek orra alá dörgölik a tényeket. Lehettek akár ezren is, ballib trollok, a szavatok semmit nem ér ilyen gondolatok ellenében.
zrx8
2024. június 19. 20:52
" Noam Chomsky nincs többé." de
alexandrosz-2
2024. június 19. 19:17
Chomsky egy zsidó kommunista tetű volt. Pont, mint a családod szakasits/schiffer. Max. ő nem gyilkolt, nem a rablott vagyonban dőzsöl, mint te teszed ma is. De ettől mèg várták a zsidó kommunista cimborái a pokolban. Téged is, kommunista zsidó mocsok.
Syr Wullam
2024. június 19. 13:20
Meghalt, mégis él. 🤪
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!