Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Tévesen híresztelték, hogy meghalt Noam Chomsky

2024. június 19. 08:45

Hamisnak bizonyult a hír miszerint a 95 esztendős nyelvész elhunyt.

2024. június 19. 08:45
Speech of Noam Chomsky in Karlsruhe

Nyitókép: Uli Deck / DPA / AFP

A New Statesman és a Jacobin is hosszas nekrológgal emlékezett meg a világhírű nyelvészről, és Wikipédia oldalán is átírták, hogy június 18-án, 95 éves korában elhunyt Noam Chomsky. Másnap azonban kiderült: az újságok tévedtek a nyelvész nem halt meg. Erről a felesége számolt be, aki az AP megkeresésére kijelentette: a férje nemcsak, hogy él, de már haza is engedték a kórházból és otthon ápolják – írja az AP News. 

A Sao Pauló-i Beneficencia Portuguesa kórház közleményben tudatta, hogy Chomskyt kedden hazaengedték, hogy otthon folytathassa kezelését.

Noam Chomsky amerikai nyelvész, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) professzora, a generatív nyelvtan elméletének megalkotója. Az általános nyelvtudomány terén végzett munkásságával nagyban hozzájárult a behaviorizmus hanyatlásához és a kognitív tudomány fellendüléséhez.

A legtöbben mégis politikai állásfoglalásairól ismerik.

 

 

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tuners
2024. június 19. 10:40
Azért nem semmi. Napi ukrán álhírt kötelező kétszer is lehozni, két cikkben ugyanazzal a tartalommal, de amikor kiderül hogy álhírt hoztunk le, azt simán átírjuk. Nem semmi.
CsakOlvas
2024. június 19. 09:48
Mandiner/Mediaworks! Példátlan, hogy milyen galádságot műveltek ezzel a cikkel! Tegnap még Önök is a halálhírt tették közzé, a mai nap pedig az eredeti cikket kijavították álhíresre, de a tegnapi hozzászólások emiatt még látszanak, melyek a téves halálhírre íródtak. Legyenek kedvesek ilyenkor bevallani a tévedést, és a valódi hírt közölni egy új posztban. Gyalázat, hogy nem tudnak megállni a szinvonalsüllyedésben, még az egyik legnagyobb "netes bűnt" is képesek elkövetni: saját tévedésüket nyomkövethetetlenül, utólagos javítással leplezik. Kérem, ezt azonnal hagyják abba!
2024. június 19. 09:11 Szerkesztve
"Leskelődő június 19. 08:52 Ahogy elnézem, az olvtársak már a cikk címét sem olvassák el. Ez gáz." Te a szerkesztőségből vagy vmi okoskodó seggdugasz, akik a tegnapi, a halálhírt közlő cikket kicseréltétek erre a helyesbítésre, de az arra írt kommenteket meghagytátok, ugye? "Meghalt Noam Chomsky - Mandiner 1 day ago Meghalt Noam Chomsky. 2024. június 18. 21:49" (duckduckgo.com/?t=ftsa&q=meghalt+Noam+Chomsky&ia=web)
snowwolf
2024. június 19. 09:07
Nagyon örülök, hogy él. Tisztelem a munkásságát. Ennyit a mainstream hírekről - előre megírták a nekrológot, hogy elsőként leközöljék. A barmok le is közölték. Én Chomsky helyében beperelném őket, és az egész MI-üzletág várhatóan mellette állna: a CHATGPT nyelvi modellt neki (is) köszönhetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!