Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

„Ha nem az apám lesz az elnök, az orosz-ukrán háború örökké fog tartani” – erről is beszélt Donald Trump Jr. Budapesten, de ha már itt járt, Pressmannak szintén üzent

2024. június 13. 19:18

A volt elnök legidősebb fia az MCC-ben beszélt apja győzelmi esélyeiről, az igenis létező Soros-hálózatról, arról, hogy miként vetne véget az orosz-ukrán háborúnak, és hogy mire számíthat Magyarország Donald Trump újrázása esetén.

2024. június 13. 19:18
Donald Trump Jr. speaks to members of the media while departing after testifying during the Trump Organization civil fraud trial at the New York State Supreme Court in New York City on November 13, 2023.
Adam GRAY / AFP
Hajdú Tímea
Hajdú Tímea

Nyitókép: Adam GRAY / AFP

 

Donald Trump Jr., a republikánus elnökjelölt legidősebb fia volt a Mathias Corvinus Collegium vendége június 13-án. Trump Jr. aktívan részt vett apja újraválasztási kampányában és rendszeresen mond beszédeket republikánus gyűléseken. A rendezvény a „The World According to Donald Trump Jr.” (A világ Donald Trump Jr. szerint) elnevezést kapta. 

Ezt is ajánljuk a témában

Donald Trump Jr. azzal kezdte a beszédét, úgy érzi, a világ negatív értelembe vett cirkusszá változott. Mint mondta: Amerikában az átlagemberek kezdenek felébredni. 

„ És talán a legnagyszerűbb dolog, amit az apám letett az asztalra, az az, hogy leleplezte milyen radikális és őrült a demokraták egy része” 

– jelentette ki az üzletember. 

Rámutatott, egészen különleges helyzetben vannak az amerikaiak, mert először választhatnak két olyan jelölt közül, akiknek már megtapasztalták az elnökségét. Hunter Biden ügyével kapcsolatban pedig gúnyosan megjegyezte: 

ha az ő laptopján lettek volna olyan dolgok, mint Hunterén, saját apja küldte volna őt börtönbe. 

Apja elítélésével kapcsolatban kijelentette: a demokraták a törvényt fegyverként használják az apja ellen. „Több vádpontot hoztak fel az apám ellen, mint Al Capone ügyében, és még így is nőtt a népszerűségre. (...) Az emberek látják, hogy ez egy kirakatper” – mondta Trump Jr.

Ki itt az igazi elnyomó? Donald Trump Jr. válaszol

Az elmúlt években az apja miatt ő is az orosz befolyással kapcsolatos FBI-nyomozások központjába került, amelyekről elmondta, ő maga sem értette mit gondolnak, pontosan mit követett el. „Azok az emberek, akik a leghangosabban kiabálnak a fasizmusról, azok viselkednek fasisztaként. Demokráciáról kiabálnak. (...) Miközben minden intézményt tönkretesznek, minden kiskaput kihasználnak. Ők azok, akik szó szerint megpróbálják bebörtönözni a politikai ellenzéket, ők azok, akik elhallgattatják az embereket, cenzúráznak, összejátszanak a nagy tech cégekkel, a mainstream médiával...” – sorolta Donald Trump Jr. 

Budapesttel kapcsolatban egyébként megjegyezte, ahogy jött a reptérről, úgy érzékelte, a magyar főváros tisztának tűnik más nyugati nagyvárosokhoz képest.

Európa többi részével ellentétben Magyarország nem pusztított el magát azzal, hogy többmillió migránst engedett be, akik nem osztják az értékrendünket, és nem tartják be a törvényeinket. S ez látszik is”

 – jelentette ki az üzletember.

Szerinte ma az igazi lázadók a konzervatívok. Az apja elleni ítélettel kapcsolatban pedig kijelentette: egyetlen ítélet számít, ez pedig az, amit a szavazók fognak kimondani november 5-én. 

Donald Trump Jr. szerint ez lehet édesapja sikerének titka

Beszédét követően az üzletember Szalai Zoltánnal, az MCC főigazgatójával, a Mandiner hetilap főszerkesztőjével beszélgetett. Elmesélte, hogy bár egy ingatlan milliárdos privilegizált fiaként nőtt fel, az apja fontosnak tartotta, hogy elvigye építkezésekre, és ne csak az iroda üvegablakán át lássa a világot.

Azt hiszem, hogy ez az egyik oka, amiért olyan jól tud kommunikálni Trump az átlagemberekkel, az úgynevezett elfeledett szavazókkal: mert üzletemberként sok időt töltött velük” 

– jelentette ki. 

A kampánnyal kapcsolatban elmondta: a demokraták semmit nem tudnak felmutatni, nem értek el semmit az elmúlt három és fél esztendőben. „Mindenáron hatalmon akarnak maradni. Tehát megpróbálják börtönbe juttatni politikai ellenfelüket, Donald Trumpot. Ha az, ami az Egyesült Államokban történt az elmúlt néhány évben mondjuk Zimbabwében történt volna, akkor az egész nemzetközi közösség be akarna avatkozni, rezsimváltást követelnének...” – magyarázta, de nem így történt.

Milyen lenne egy második Trump-elnökség? Donald Trump Jr. elmondja

Donald Trump Jr. elmondta: mikor az apja először bekerült a Fehér Házba, nem tudta, miként működnek ott a dolgok, mert nem ismerte Washingtont.

Azt gondolom ezúttal sokkal gyorsabban fog eredményeket elérni”

 – jelentette ki, hozzátéve, hogy kívülállóként az apja nem látta át, kiben is bízhat. Az elnök körüli bürokraták száma majd négyezer főre rúg, és sok olyan ember került oda még 2016-ban, aki nem volt megbízható. Kijelentette azért, hogy amint Trump hatalomra kerül, az új elnök gyorsan véget vet az ukrán-orosz háborúnak. 

Mire számíthat Magyarország? – tette fel a kérdést. – Hát például arra, hogy öt perc alatt véget vetünk az ukrajnai háborúnak. 

Ezek nem olyan bonyolult dolgok, ha nem vagy teljesen idióta. Elvágod a pénzt, és ráveszed az embereket, hogy üljenek le az asztalhoz. Hallottam, hogy hamarosan békekonferenciát tartanak... Az egyetlen probléma vele, hogy az oroszokat nem hívták meg. Ez nekem új, azonban nem vagyok politikus. Ám ha valakinek van esze, azt mondja, ha békét akarsz, akkor a másik felet is asztalhoz kell ültetned. (...) Nekem még senki nem mondta el, hogy miként festene az ukrán győzelem ebben a háborúban” – értekezett Trump Jr.

Trump Jr. Budapesten is lerántotta a leplet: igenis létezik a Soros-hálózat

Biden kormányzásával kapcsolatban egyébiránt kijelentette: senki nem gondolja komolyan, hogy valóban Biden irányítja a dolgokat, hiszen az ideje nagy részében azt sem tudja hol van. 

Joe Biden egy üres öltöny. Amit elé raknak azt aláírja.”

El is mondta, nagyon sok a sötét pénz a demokraták körül, és sokkal több pénzt tudnak gyűjteni, mint a republikánusok. „Sok úgynevezett »dark money« csoport van, aztán ott vannak a Soros-féle emberek, akik hatalmas pénzeket öntenek a politikába” – magyarázta. 

Magyarországgal kapcsolatban pedig kijelentette, értékelése szerint Orbán Viktor nagyszerű vezető.

„Azt akarja, hogy az emberek sikeresek legyenek, hogy az ország sikeres legyen. Az az ironikus, hogy Amerikában, ha valaki azt mondja, »nekem Amerika az első«, akkor sokan felháborodnak. Soha nem láttam olyan civilizációt, amely ne a saját embereit akarta volna első helyre tenni.”

„Az átlag amerikai ránéz Magyarországra, és azt mondja talán: »ez Európa utolsó reménye«. Mert Európa többi része teljesen elveszettnek tűnik. Nincs jövője. Alacsony a születések számra. Az ellenőrizetlen migráció emberek tömegeit hozza be” – állította az üzletember. 

Mit tenne Trump az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban? 

Az üzletember David Pressmanről az amerikai nagykövetről annyit mondott, hogy szerinte egy diplomatának nem az a feladata, hogy támadjon. Szalai Zoltán később megkérdezte: mit gondol, egy Trump-kormányzat miként kezelné az orosz-ukrán háborút?

Ha apám nem nyeri meg a választást, ez a háború örökké fog tartani. 

Nem fog befejeződni, mert a békében nincs pénz. Vannak olyan tábornokok Washingtonban, akiknek az a terve a nyugdíjas éveikkel kapcsolatban, hogy igazgatósági helyet kapjanak valamelyik fegyvercégnél. S nem kapják meg a pozíciót, amire vágynak, ha nem adnak el elég rakétát” – jelentette ki Trump Jr.

Az üzletember hozzátette, hónapok óta járja Amerikát, beszédeket mond különböző méretű tömegek előtt. De még sehol nem járt Amerikában, ahol bárkit igazán érdekelt volna az orosz-ukrán háború. 

Arra a kérdésre, hogy miként tudja feldolgozni a Trump-család, ami a bíróságon történik azt felelte az ifjabbik Trump: nem rázzák meg őket a támadások. „Lehet máshogy vagyunk összerakva” – jegyezte meg. Megjegyezte, az esküdtszék döntésének a napján felhívta az apját, hogy megkérdezze, hogy van. Mire Donald Trump csak annyit kérdezett: „Hogy érted?” 

Végezetül Donald Trump Jr. jelezte,

bízik benne, hogy megnyerik a novemberi választást, de tart attól, hogy nem lesz igazságos a küzdelem.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 13:59
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­­k­­e­l­d­ ­a­­ ­s­z­­e­x­­­i­ ­­p­­­u­n­­c­­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
atti64
2024. június 14. 11:53
IGAZA VAN ÜRES ÖLTÖNY ÜRES FEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kastellorizo
2024. június 14. 05:53
orrban 2024. június 14. 05:21 Trumpot az ilyesmi nem szokta érdekelni.
orrban
2024. június 14. 05:21
Az amcsi fegyvergyárak mind a tramplista republikánusok kezében vannak szerencsétlen birkák:DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!