Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Minden vádpontban bűnösnek találták Joe Biden fiát

2024. június 11. 18:45

Hunter Biden akár 25 évet is kaphat.

2024. június 11. 18:45
null

Nyitókép: Nicholas Kamm / AFP

Mindhárom vádpontban bűnösnek találta a Delaware állambeli esküdtszék Joe Biden amerikai elnök fiát, Hunter Bident. Az esküdtszék körülbelül háromórás tárgyalás után hozott ítéletet az ügyben, amelyet egyhetes tárgyalássorozat előzött meg – írja a Guardian.

A vád szerint Biden 2018 októberében fegyvert akart vásárolni, az ehhez szükséges űrlap kitöltésekor pedig két hamis nyilatkozatot is tett: először valótlanul állította, hogy nem kábítószerfüggő és nem használ kábítószert, majd ezt az állítását később is fenntartotta.

A harmadik vádpont szerint ezután 11 napig illegálisan birtokolta a fegyvert, mielőtt sógornője és akkori szeretője, Hallie Biden pánikszerűen egy kukába dobta volna.

A három bűncselekményért Biden egyébként összesen 25 év letöltendő börtönbüntetést kaphat. 

Abbe Lowell, Biden ügyvédje azzal érvelt, hogy az ügyészség nem szolgáltatott bizonyítékot arra, hogy Hunter Biden cracket fogyasztott volna abban a hónapban, amikor a fegyvert vásárolta és birtokolta.

A Biden telefonjából előkerült üzenetek azonban aláásták azt az érvelést, hogy a fegyver megvásárlása előtti és utáni időszakban nem fogyasztott kábítószert. A fegyver megvásárlását követő napon küldött egy SMS-t Hallie Bidennek, amelyben azt írta, hogy egy Mookie nevű ismert drogdílerrel találkozik. Majd egy nappal később egy másik SMS-ben elárulta, hogy egy autóban alszik és cracket szív.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. június 12. 18:36
Apja fia!
MaBaker
2024. június 12. 10:33
Kutyakomédia az egész! Külföldi ühynökként (FARA) tevékenykedett a kínaiaknak meg még ki tudja kiknek, amit nem jelentett be sehol a kötelezettség ellenére. A keletkező bevételből a komplett Biden család részesült fantomcégeken keresztül, köztük Joe Biden is. Ez az igazi bűncselekmény, ezt kéne vizsgálni! Ez a fegyverbirtoklásos (amúgy szintén komoly törvényszegés) csak egy mellékszálas terelés a lényegről.
pipa89
2024. június 12. 07:57
Hol vannak az ukrajnai akciói és a kínai vonal???? Életfogytiglan Guantánamón.
Beszélgető
2024. június 12. 05:30
Valójában örülhet ez a szarcsimbók, hogy nem ukrajnában fogták perbe. Amit ott kapna kábszerezés, adócsalás, kurvázás, kiskorú megrontás miatt, azért halál jár!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!