Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Financial Times: így kövezheti ki az útját az elnöki székbe Marine le Pen

2024. június 14. 16:10

A lap szerint Macron egy cseppet sem örülhet neki, hogy kezd teljesen átalakulni a francia politikai térkép.

2024. június 14. 16:10

Nyitókép: DENIS CHARLET / AFP

Könnyen lehet, hogy Emmanuel Macron elszámolta magát, amikor feloszlatta a francia parlament alsóházát, és új parlamenti választást írt ki – írja a Financial Times.

A lap szerzője szerint a francia elnök egy cseppet sem örülhet neki, hogy teljesen átalakul a francia politikai térkép, mert éppen az a markáns jobboldal erősödött meg, amelynek útját szerette volna állni.

Viszont ez többek között az ő bűne, hiszen nem volt képes arra, hogy létrehozzon egy erős pártot.

A lap szerint az új választás kiírásával könnyen lehet, hogy öngólt rúgott Macron, hiszen a Nemzeti Tömörülés sikere egyenesen odáig vezethet, hogy az ország kormányozhatatlanná fog válni, sőt ezt követően akár három év politikai bénultságra is számíthatunk, aminek következtében végül könnyen kikövezheti magának az utat Le Pen az elnöki székbe.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2024. június 14. 17:10
Na ugye..
Namond
2024. június 14. 17:02
Forza Le Pen!
google-2
2024. június 14. 16:46
Azért azt még a franciák is észrevehették volna, hogy ha a jobboldal útját akarják állni, esetleg, mondom, esetleg, meg is erősíthetik azt. Éppen az ellenkező hatást érve így el. Se nem jobb, se nem bal féle sunnyogás sem tesz jót, mert az állásfoglalásnál úgyis kibújik a szög a zsákból. Jönnek ezzel a centrista fantázia nevű valamivel, ami azt jelentené, hogy ma így, holnap úgy, ezt pedig követni is nehéz, nemhogy megérteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!