Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Figyelmeztették Orbán Viktort: Brüsszelben valamire készülnek ellene

2024. június 05. 11:29

Andrej Babis szerint rossz döntéseket hozott a Donáth Annát és Cseh Katalint is a soraiban tudó Renew Europe, ezért az EP-választásokat követően pártcsaládot váltana.

2024. június 05. 11:29
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A csehországi EP-választás legnagyobb esélyese, Andrej Babis azt fontolgatja, hogy pártjával, az Ano-val (Megújulás) frakciót vált, mert a Renew Europe, tehát az Unió liberális pártcsaládja megszavazta a migrációs paktumot és a klímapolitikai rendelkezéseket is – írja a The European Conservative. Ennek a frakciónak a tagja egyébként Donáth Anna és Cseh Katalin is.

Orbán Viktor szövetségese már akkor figyelmeztette a magyar miniszterelnököt, hogy Brüsszelben valamire készülnek ellene, amikor a Fidesz még az Európai Néppárt tagja volt.

Azóta a pártcsalád elnöke, Manfred Weber már tényleg mindent bevet, még a belső feszültség generálásától sem riad vissza annak érdekében, hogy az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) ne fogadják be a Fideszt az EP-választásokat követően.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugati_Adam
2024. június 05. 17:25
A 110 kommentet elolvasva szeretném fölhívni a kommentelők figyelmét arra, hogy az EU-s pénzek fölött a kormányok rendelkeznek, de minden EU-s pénzből is létrehozott projektet az EU OLAF nevű ellenőr szervezete az utolsó fillérig megvizsgálja és csak az után folyósítja a támogatást. 6 évet dolgoztam a mezőgazdasági és vidékfejlesztési (MVH) projektek engedélyezésén. Ennek része volt a két éves működtetésen keresztüli ellenőrzés is. Ha rendellenességet találnak, akkor a támogatást az igénybe vevőknek kamatostól vissza kellett fizetniük. A valóságban az ilyen visszafizetések a projektek cca. 10%-át érintették. Működtetés meghiúsulás is előfordult, de az MVH-nak a legtöbbször sikerült egy másik potenciális támogatottal igénybe venni a jóváhagyott támogatást.
google-2
2024. június 05. 17:20
Szeretem, hogy így tartanak Orbántól ezek a nagy országok még nagyobb politikusai!
remi
2024. június 05. 16:36
Nem értem én ezt a babist, a csekkatka nemrég kiszámóta, hogy ő konkrétan az ep ~750 képviselője közül a 7. ( nem a hétszázadik, a hetedik, biztos brittudósok is segítettek azért neki a számolásban) legeslegeslegbefolyásosabbja. Aztán ez a babis meg ekkora zejrópaji zértéket akar otthagyni, mégilyet, na.
Galsó Atya
2024. június 05. 14:02
Hol vagyok? Az Origón? Ott vannak ilyen elbaszott cikkek, ilyen hülye címadásokkal. Picit szedjétek már össze magatokat! . Tiszta hülyeség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!