Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Brüsszelben is meglett a következménye Donáth Annáék csúfos kudarcának

2024. június 11. 09:44

Képviselőkre kell vadásznia az Európai Unió liberális pártcsaládjának, amely sok helyet veszített az EP-választásokon, és mostantól Donáth Anna és Cseh Katalin magyarellenes szavazataira sem számíthat.

2024. június 11. 09:44
DONÁTH Anna

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

A jelenlegi adatok szerint 23 helyet veszített az Európai Parlamentben az EU liberális pártcsaládja, a Renew Europe, és ez a szám a közeljövőben még tovább nőhet. Ebből a frakcióból esett ki a magyar választók akaratának megfelelően a két momentumos, Donáth Anna és Cseh Katalin.

A Le Monde megfogalmazása alapján

képviselőkre vadászik a Renew, hogy megtarthassa a harmadik helyét, ám erre nem lesz esélye, ha az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR), valamint az Identitás és Demokrácia (ID) összefog.

Ráadásul Orbán Viktor cseh szövetségese, Andrej Babis azt fontolgatja, hogy pártjával, az Ano-val (Megújulás) frakciót vált, mert a Renew megszavazta a migrációs paktumot és a klímapolitikai rendelkezéseket is

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. június 11. 11:41
Brüsszelből nézve ez kb. így néz ki: Orbánnak kettővel kevesebb képviselője lett + van itt egy új ellenzéki politikus, aki hoz 7 új képviselőt a Néppártba. Ez az ő nagy elfoglalása Brüsszelnek. 🤡🤡🤡 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
nempolitizalok-0
2024. június 11. 11:07
Aztán nehogy a kipukkadt ballibsi hazaárulókat Selyemmajom a sajátjaival kipótólja. A szavazóin sajnos nem múlna a dolog.
Bácskai Bicska
2024. június 11. 10:56 Szerkesztve
Hajnalban nyikordult az ajtó. Feleségének érkezésére Derg Bániel fölkönyökölt az ágyban. Keh Csatalin ilyenkor szokott végezni a munkahelyén. A szerény, foszló tapétájú garzonba lépve a hullasápadt Keh Csatalin menten négykézlábra ereszkedett és az asztal alá mászott. – Az utolsó elgurult Xanaxot tegnap este nyeltem le – mondta Bániel, mire Csatalin a régi módszert volt kénytelen alkalmazni: két karját a plafon felé lökte és beszagolt a hónaljába, el is bódult tőle menten. – Ma este meló nélkül maradtam, kirúgott a népfelség – búgta az asszony Bániel fülébe és az összetaknyolódott tekintetéből mérhetetlen bánat áradt. Bániel nagy rutinnal eszméletlen pózba igazította az alélt asszonyt, majd fejben számvetést készített: "Gyuri bá fösvénykedik, Timi demokráCIA központja is húzódozik fizetni, nekem cigire se futja, az alapítványi tőkét is föléltük... Hm. Muszáj lesz lépni". Elővette a telefont: – Szia Anna! Bocs a korai zavarásért. A lelkész apádnál még megvan a takarítónői állás?
jobbközépen
2024. június 11. 10:46
Úgyis összehordja majd sajnos a szemetet a szél .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!