Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Boris Johnson putyinozva ment neki Nigel Farage-nak

2024. június 24. 10:17

Johnson kiakadt, miután Farage megismételte azt az álláspontját, hogy bár elítéli Putyin Ukrajna elleni invázióját, de a Nyugat provokálta ki az orosz-ukrán háborút.

2024. június 24. 10:17
null

Nyitókép forrása: AFP

 

Boris Johnson „morálisan visszataszítónak” titulálta Nigel Farage megjegyzéseit és azzal vádolta, hogy „Putyin hazugságait ismételgeti” Ukrajnával kapcsolatban – írja a Daily Mail. A korábbi brit miniszterelnök kifakadt a Reform Párt vezetőjére, miután az kijelentette: a Nyugat kiprovokálta Ukrajna orosz invázióját. 

Johnson a megjegyzéseket „undorító, történelmietlen zagyvaságnak és még több Kreml-propagandának” bélyegezte.

Mit mondott Farage? 

Farage a Sunday Telegraph hasábjain fejtette ki véleményét az orosz-ukrán háborúról. „Erkölcstelen, felháborító és védhetetlen volt Putyin Ukrajna elleni inváziója. A nemzeti önrendelkezés bajnokaként úgy gondolom, hogy Putyin helytelenül cselekedett mikor megtámadta Ukrajna szuverén államát” – írta a politikus.

Farage szerint ő egyike azoknak a politikusoknak, akik őszinték az ukrajnai háborúval kapcsolatban. 

„Ha egy bottal piszkálod az orosz medvét, ne lepődjél meg ha reagál” 

– írta. 

Boris Johnson az X-en osztott meg a cikket, majd kijelentette: „Senki nem provokálta Putyint.” Majd hozzátette, bizarrnak tartja, hogy valaki csökkenteni akarja az ukránok támogatását. 

Farage nem tartja magát „oroszpártinak”

Farage korábban egy BBC interjúban azt mondta, hogy nem támogatja az orosz vezetőt, de csodálja, mint politikai szereplőt, amiért a kezébe vette Oroszország irányítását. Egy másik riportban azt is megjegyezte: a Nyugat a történelem során gyakran „hülye módon provokálta Putyint.” 

Bár az orosz csatornák pozitívan beszéltek a politikusról, de Farage tagadta, hogy az orosz elnök szövetségese lenne. 

James Cleverly brit belügyminiszter elítélte Nigel Farage megjegyzéseit, mert szerinte a politikus „az áldozatot hibáztatta”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
O1Gtolvaj
2024. június 24. 13:55
Faraget a UK-ban egy bagos alkoholostanak tartjak, aki a Brexit utan gyorsan felvette a nemet allamporgarsagot, akit most annyira szid!
Beszélgető
2024. június 24. 13:51
Senki sem mer az oroszok szövetségesének látszani, pedig egyre többen ismeri el, hogy belerángatták őket ebbe a harcba. Mekkora összeomlás lesz, ha már tényleg el kell engedni az ukik kezét. Akkor majd hirtelen kiderül, hogy aljas náci söpredék valamennyi és átverték európát! Csak addigra már milliónyian fognak európa városaiban téblábolni és rossz néven fogják venni a fordulatot.
blondibarbi
2024. június 24. 13:20 Szerkesztve
"BORISZ". Milyen név is ez ? Csak nem orosz...? :-o Akkor csak arról lehet szó, hogy putyinistázással akarja leplezni, hogy ő maga a fő putyinista. Sőt, tulajdonképpen egy orosz kém ! A kémfőnök ! (ha most ezt elolvassa az MI6, már visznek is téged Borisz...) :-))
blondibarbi
2024. június 24. 13:13 Szerkesztve
A kócos paraszt nem beszélhet másképp, hiszen az isztambuli tárgyalás (és majdnem megállapodás) után épp ő utasította zelenszkijt, hogy NEM ÍRHATJA ALÁ ! Őt meg az amerikaiak utasították, hogy közvetítse az ukázt. Csak látnám már, hogy az ilyen háborúzni akaró, büdös bunkók gyerekeit és más családtagjait viszik a frontra...! Amúgy meg "Borisz" a kócos, szóval egyértelmű, hogy orosz kém. ;-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!