Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Bevezetik a kötelező fegyverviselést a lengyel katonáknak a fehérorosz határon

2024. június 07. 21:07

Csütörtökön életét vesztette az a fiatal lengyel katona, akit egy migráns késelt meg a fehérorosz határon, május végén.

2024. június 07. 21:07
null

Nyitókép: Képernyőkép/Notes from Poland

 

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, meghalt az a lengyel katona, akit egy migráns késelt meg a lengyel-fehérorosz határnál, május végén. Pénteken jelent meg a hír, hogy a növekvő agresszió miatt kötelezővé teszik a fegyverviselést a lengyel katonáknak a fehérorosz határnál – adta hírül a notesfrompoland.com

A fehérorosz határon szolgálatot teljesítő lengyel rendőrök a migránsok „növekvő agressziója” miatt lőfegyver viselésére kaptak utasítást. A közelmúltban több támadás is érte a lengyel rendőröket, tegnap pedig egy katona meghalt, miután megkéselték, miközben megpróbálta megakadályozni a migránsok átkelését – írja a lap. 

A lengyel kormány eközben bejelentette, hogy a jövő héten új szabályokat terjeszt elő arról, hogy a katonák önvédelemből fegyvert használhassanak a határon. A parlament elnöke megvédte a katonák azon jogát, hogy „lőjenek az őket megtámadó gengszterekre.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. június 08. 10:08
Ebben az a hir, hgy a katonák eddig fegyverteIenek voItak
gilou-au-clavier
2024. június 08. 08:52
Az igazi problémájuk nem a lengyeleknek lesz, hanem a dél felé eső országoknak. Egy-két ezer ember az oké, de 10 meg 20 millió ember ellen nem lehet védekezni. Nem jövöre, vagy 5 év múlva, de ez az időszak is garantáltan eljön majd, a tendenciák és a számok sajnos kőkeményen ezt mutatják.
faramuci
2024. június 08. 08:45
géppuskafészek + tűzparancs,vagy csőrerántott kalasnyikov ===> visszatartó erő Másból úgysem értenek.😎
Obsitos Technikus
2024. június 08. 08:13
A címben katonák, a cikkben rendőrök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!