Betelt a pohár, Manfred Webernek „elege lett” Orbán Viktorból

2024. június 04. 18:27

„Nem lesz együttműködés Orbánnal” – jelentette ki az Európai Néppárt elnöke.

2024. június 04. 18:27
VON DER LEYEN, Ursula; WEBER, Manfred

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke interjút adott a Spiegelnek.

Webernek láthatóan elege van Magyarország kormányfőjéből. „Orbán Viktor szándékosa álhíreket terjeszt, hogy politikai ellenfeleit lejárassa” – mondta.

Szerinte „ez méltatlan egy európai kormányfőhöz”.

Weber az interjúban nyomatékosította, hogy sem ő, sem más brüsszeli politikus nem követeli az egész Európára kiterjedő kötelező sorkatonai szolgálatot.

Weber megsértődött

Az Európai Néppárt elnöke azt is kiemelte, hogy „kezet nyújtunk a demokratikus Magyarországnak”. A politikus ezzel együtt rámutatott: „Orbánnal azonban nem lesz együttműködés”.

A Mandiner korábban már több cikkben is bebizonyította, valójában évek óta „dédelgetett terv” az európai szintű kötelező sorkatonaság bevezetése.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Összesen 278 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
verkez
2024. június 06. 19:39
Nem tervezünk kötelező kvótát... Támogatjuk a schengeni határ védelmét... Álprobléma a bevándorlás...
Lajoss
2024. június 05. 09:01
Éppen ideje volt felébredni,kedves Únió…
szabadabb
2024. június 05. 03:43 Szerkesztve
"kezet nyújt a demokratikus Magyarországnak! " :D :D : DDD még jó hogy a Orbán 4 szer is kormánypuccsal került hatalomra... :D ( Ja nem az a gy. feri volt 1 szer de kit érdekel)
cicologus
2024. június 04. 23:22
eddig sem működtünk együtt,ezután über nem.egyébként nem az eu képviselők vezetik az országot igy akár egyetlen fideszes képviselő sincs brüsszelben.az sem számit igazán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!