Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Amerikai lap: Magyarország szálka a NATO és az Európai Unió szemében

2024. június 13. 09:34

A Washington Post szerzője a szerdai Orbán-Stoltenberg csúcs után arra a következtetésre jutott, hogy hazánk aláássa az Ukrajna megsegítésére irányuló erőfeszítéseket.

2024. június 13. 09:34
null

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerdai találkozójának eredményeként bejelentették, hogy Magyarország a jövőben nem vétózza meg a NATO Ukrajnának nyújtott támogatását, de a magyar fél nem biztosít sem pénzeszközöket, sem katonai személyzetet semmilyen közös misszióhoz. 

Orbán Viktor leszögezte, hogy a NATO területén kívüli katonai műveletekben való részvétel csak önkéntes lehet, amire Magyarország megkapta a szükséges garanciákat. 

Ezt is ajánljuk a témában

Jens Stoltenberg jelezte, hogy elfogadja a magyar álláspontot, de nem részletezte, hogy miként működik majd az együttműködés Ukrajna kapcsán. A sajtótájékoztatóval kapcsolatban a Washington Post azt írta

„Magyarország határozottan nacionalista kormánya egyre inkább szálka a NATO és az Európai Unió szemében, mivel aláássa az Ukrajna megsegítésére irányuló erőfeszítéseiket”.

A lap szerzője megjegyezte, Orbán Viktor akadályozza azt is, hogy Mark Rutte távozó holland miniszterelnököt jelöljék a szövetség következő főtitkárának.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. június 13. 17:33
Tudjuk! De leszarjuk!
Akitlosz
2024. június 13. 17:08
Ez az Orbán Viktor honnan szedi, ami szed? Az egész NATO szerződésben egyszer sem fordul elő az önként(es) szó.
Dixtroy
2024. június 13. 14:32
"a szerdai Orbán-Stoltenberg csúcs után arra a következtetésre jutott, hogy hazánk aláássa az Ukrajna megsegítésére irányuló erőfeszítéseket" Semmit sem ásunk alá, basszátok meg, menjetek, csináljatok amit akartok, csak minket hagyjatok ki belőle!
EX_Terminator
2024. június 13. 12:36
Lószart a hozzátok hasonló férgeknek csípjük a szemét mert nem tudtok velünk mit kezdeni hát minden áron ki akartok minket csinálni. DE ERRE AZ EGYETLEN VÁLASZ AMIT KAPNI FOGTOK AZ A SÍRIG TARTÓ GYŰLÖÜLETÜNK ÉS MEGVETÉSÜNK. TI MÉG ARRA IS MÉLTETLANOK VAGYTOK HOGY LEKÖPJÜNK BENNETEKET.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!