Amerikai lap: Magyarország szálka a NATO és az Európai Unió szemében

2024. június 13. 09:34

A Washington Post szerzője a szerdai Orbán-Stoltenberg csúcs után arra a következtetésre jutott, hogy hazánk aláássa az Ukrajna megsegítésére irányuló erőfeszítéseket.

2024. június 13. 09:34
null

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerdai találkozójának eredményeként bejelentették, hogy Magyarország a jövőben nem vétózza meg a NATO Ukrajnának nyújtott támogatását, de a magyar fél nem biztosít sem pénzeszközöket, sem katonai személyzetet semmilyen közös misszióhoz. 

Orbán Viktor leszögezte, hogy a NATO területén kívüli katonai műveletekben való részvétel csak önkéntes lehet, amire Magyarország megkapta a szükséges garanciákat. 

Ezt is ajánljuk a témában

Jens Stoltenberg jelezte, hogy elfogadja a magyar álláspontot, de nem részletezte, hogy miként működik majd az együttműködés Ukrajna kapcsán. A sajtótájékoztatóval kapcsolatban a Washington Post azt írta

„Magyarország határozottan nacionalista kormánya egyre inkább szálka a NATO és az Európai Unió szemében, mivel aláássa az Ukrajna megsegítésére irányuló erőfeszítéseiket”.

A lap szerzője megjegyezte, Orbán Viktor akadályozza azt is, hogy Mark Rutte távozó holland miniszterelnököt jelöljék a szövetség következő főtitkárának.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. június 13. 17:33
Tudjuk! De leszarjuk!
Akitlosz
2024. június 13. 17:08
Ez az Orbán Viktor honnan szedi, ami szed? Az egész NATO szerződésben egyszer sem fordul elő az önként(es) szó.
Dixtroy
2024. június 13. 14:32
"a szerdai Orbán-Stoltenberg csúcs után arra a következtetésre jutott, hogy hazánk aláássa az Ukrajna megsegítésére irányuló erőfeszítéseket" Semmit sem ásunk alá, basszátok meg, menjetek, csináljatok amit akartok, csak minket hagyjatok ki belőle!
2024. június 13. 11:43 Szerkesztve
B_kanya 2024. június 13. 11:22 "Mankel 2024. június 13. 09:56 • Szerkesztve Pillanatnyilag előnyösnek hangzik a kimaradási politika, viszont nem tudom mit szólnánk ha minket érne támadás" Viszont kinek ágyúztuk a kisebbségét 2014-2022 között, az EBESZ orra előtt? És mondd, mi a francért adjunk a MAGYAR kisebbséget elnyomó, Magyarországot folyamatosan fenyegető ("2 óra alatt a Balatonon leszünk") nácikkal teli fuckrajnának fegyvert? Mármint az FSZB által segített es önkéntes és szabadságon lévő orosz katonákkal megtámogatott polgárháborúra gondolsz? Lőnek egy polgárháborúban? Hogy mik vannak? Milyen alapon várjuk el a kissebbségeink mások általi védelmet? Mi az örmények esetén az Azerieknek gratuláltunk. Minden ilyen esetben kussban voltunk, hogy belügy vagy az elnyomó mellé áltunk. 0 erkölcsi alapja van Viktornak e miatt panaszkodni. A megtámásunk esetén meg majd azt mondják amit mi. Ha segítünk csak többen halnak meg. Üljetek le tárgyalni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!