Franciaország
ÉLŐ
Belgium

Alakulhat Orbán Viktor csapata az EP-ben: Babis is sokatmondó kijelentést tett

2024. június 29. 16:36

A The European Conservative szerint Babis célja miniszterelnökként is az volt, hogy új irányt jelöljön ki az EU migrációs politikájának.

2024. június 29. 16:36

Nyitókép: MICHAL CIZEK / AFP

Egy héttel azután, hogy szakított az Európai Parlament Macron által uralt Renew frakciójával, a cseh konzervatív Andrej Babis bejelentette, hogy pártja, az ANO megvizsgálja egy alternatív frakció létrehozásának lehetőségét Brüsszelben – írja a The European Conservative.

A lap emlékeztetett rá, hogy

Babis miniszterelnökként a V4-nek volt az egyik alapembere. Célja az volt, hogy új irányt jelöljön ki az EU migrációs politikájának.

A cseh vezető a CPAC áprilisban Magyarországon megrendezett konferenciáján is felszólalt, ahol a szuverenista államok szövetségét szorgalmazta, ezért a lap szerint Babis brüsszeli parlamenti szövetségese lehet a Fidesz, valamint Robert Fico Smer pártja.

A Mandiner szombaton arról is beszámolt, hogy Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök azt is meglebegtette, hogy akár összefogna Orbán Viktorral. A Politico szerint Mateusz Morawiecki azt sugallta, hogy az új csoport létrehozásához szükséges létszám elérése nem okozna gondot, és úgy vélte, hogy 40 vagy 50 tagja lehet. „Az új csoportot nevezhetnénk Közép-Kelet-Európának, vagy akár a Három Tenger Csoportjának” – mondta Morawiecki.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. július 01. 09:40
Álom, álom édes álom. Épülne a multi globális Orvbán europid blokkja?
sexykitty-101
2024. június 30. 09:14
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­k­­­e­­l­­­d­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­i­­ ­p­­u­­n­­­c­­­i­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
sexykitty-101
2024. június 30. 09:12
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­k­­­e­­l­­­d­­­ ­­a­­ ­­s­z­­­e­­­x­­i­­­ ­­p­­u­­­n­c­­­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
nguru
2024. június 30. 09:11
Hogyne..persze. Jönnek a Csehek, Szlovákok, Lengyelek, és pont a puhoshoz fognak majd csatlakozni, aki a V4-ből V1-t csinált! Ezen felül csatlakozna még a Dalai Láma, Kim Dzsong-Un, Tom&Jerry, söt, III. Károly is. Ha megírná a média meg is kajálnátok...2 pofára! Tessék már tudomásul venni, hogy a gánti bányakoboldnak az eu sosem fogja megbocsátani, hogy a nyelvét a mai napig nem tudja kihúzni Putyin seggéből, hogy folyamatosan keresztbetesz az eu-nak! Vétózik ész nélkül, de aláír mindent, mert ha nem akkor kap egy tockost. Itthon játsza a nagyfiút, de Brüsszelben csak egy kisegér. Most kapkod fűhöz, fához, de az elkövetkező ciklusban a kispadon...vagy inkább a szégyenpadon fog csücsülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!