Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Visszatér a Wagner-csoport Ukrajnába!

2024. május 28. 07:24

Az orosz Afrika-hadtest wagnereseit is bevethetik a Harkiv elleni offenzívában.

2024. május 28. 07:24

Nyitókép: Alexander Nemenov / AFP

A brit védelmi hírszerzésre hivatkozva a Business Insider arról ír, hogy az orosz Afrika-hadtest Wagner-egységei is harcolnak a Harkiv elleni offenzívában. Hangsúlyozzák: 

a Kreml áttelepítette az orosz védelmi minisztérium Afrika-hadtestét a reguláris orosz erőkkel és a Storm-Z egységekkel együtt Európába

 az észak-harkivi offenzíva megerősítésére.

Mint kiderült, az orosz Afrika-hadtest közel kétezer katonából és tisztből áll, köztük tapasztalt zsoldosokkal, akik korábban a Wagner-csoportban szolgáltak.

Hozzáteszik: az Afrika-hadtest megjelenése Ukrajnában azt jelzi, hogy 

Oroszország megerősítette ellenőrzését a Wagner-csoport maradványai felett, 

másrészt megtámogatja az Ukrajna elleni háborút egyéb erőforrásokkal.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ad majorem Dei gloriam
2024. május 28. 10:16
Лето и арбалеты...
iphone-13
2024. május 28. 08:43
IDEJE RENDET VÁGNI HAJRÁ OROSZOK
Narancsisten
2024. május 28. 08:37
Csakhogy tisztába tegyük oroszcsicskák! Putyin bármiféle ok nélkül támadta meg Ukrajnát! Ami pedig egyes propagandista mocskok megnyilvánulásait illeti, hogy az oroszok azért vonultak be, hogy megvédjék az Ukránok által gyilkolt Donbaszi oroszokat, ez egy ordas nagy hazugság! A Donbaszi oroszok folyamatos aljas szabotázsakciókat hajtottak végre a békés ukrán lakosság ellen. Ezt elégelte meg az ukrán vezetés és fellépett az agresszorok ellen!
backsplash
2024. május 28. 08:12
Ha neki is állnak Harkovot ostromolni, azzal megint kijelölik az ostoba ukránnak, hogy mit próbáljon mindenáron megvédeni. Kénytelenek lesznek átcsoportosítani erre a területre, illetve még a Szumi régióra is, így már gyakorlatilag bárhol beszakadhat a front, mert az ukránok harcképes erői egyszerűen elfogytak az előző három ilyen trükknél. A Wagnert meg majd ide-oda mozgatják a frontvonalon, hogy teljes legyen a káosz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!