Olasz lap: Ilaria Salis a házi őrizet miatt akár életfogytiglant is kaphat

2024. május 29. 15:27

Az olasz antifa nőt május 23-án kiengedték a börtönből, jelenleg házi őrizetben van.

2024. május 29. 15:27

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Ilaria jelenleg életfogytig tartó szabadságvesztést, akár 24 év börtönt is kaphat – számolt be a La Repubblica az online cikkében. 

Mivel Magyarországon egy börtönben eltöltött nap egy napnak számít, de egy nap házi őrizetben az a nap ötödét éri, a maximális büntetés 24 év, ha ezt öttel megszorozzuk, 120 éves szabadságvesztést, életfogytiglant kaphat” 

– közölte a lap a nő apjának, Roberto Salisnak a szavait.

Ahogy arról május 23-án beszámoltunk, az olasz antifa nőt, Ilaria Salist kiengedték a börtönből és házi őrizetbe került. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2024. május 30. 10:36
A gyilkossági kísérlet miatt ülő néni szeretne visszamenni a böribe? Vagy azért hisztizik, mert egy undorító, gonosz szar ember, inkább patkány, aki mindenképpen menekülni akar? Gondolta volna meg hamarabb, hogy mit csinál, a rohadék, akiből kis híján gyilkos lett, és nem rajta múlt, hogy mégsem.
auditorium
2024. május 29. 18:41
Azt olvastam éppen ma a La Repubblicában -online -, h. Ilaria apja jogsértőnek tartja, a lánya bp-i cimének publikus megadását és ezzel veszélyezteti testi épségét, mert magyar náci social network-ön is leközölték. Ezt valóban lehetett volna titokban tartani . A másid dolog, amit kifogásol apja h. a birósági iratokat nem forditották le olaszra és állitólag magyar nyelvű szövegeket kellett aláirnia lányának. (?) A hosszó fogvatartást is igazságtalannak tartja, mert német barátja csak 3 évet kapott pénzbűntetéssel, holott Ilaria nem vert meg senki, csak ott volt a közelben- állitja. Ezt olvassák az olaszok. Emiatt fogják a szélsőbalos anarchikusok rá szavzani és Brüsszelbe jelölni képviselőnek. Lehet ? Nem lehet ? Kellene egy jó nemzetközi jogász véleménye.
5m007h 0p3ra70r
2024. május 29. 18:06
Igen, de a zsidó ünnepnapok és a szombatok duplán számítanak.
rockercicc
2024. május 29. 17:39
Bár kapna, de úgysem fog!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!