Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Német titkosszolgálat: Nagy bajban van Ukrajna

2024. május 26. 08:18

Az év végére Ukrajnát rég látott mértékben jelentős területveszteségek fenyegetik.

2024. május 26. 08:18
Az ukrajnai háború mérlege. Fotó: Aris Messinis/AFP

Nyitókép: Aris Messinis/AFP

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung birtokába jutott titkosszolgálati jelentések értékelése szerint az orosz harctéri dominancia alapján Ukrajna helyzete egyre reménytelenebb – foglalta össze a Die Welt. 

A német lap Roderich Kiesewettert, a titkosszolgálatok parlamenti ellenőrző bizottságának kereszténydemokrata alelnökét idézi, aki megerősítette, hogy Ukrajnának problémái vannak a lőszerutánpótlással és a mozgósítással. Hozzátette: jelenleg

pesszimista helyzetjelentést adnak a titkosszolgálatok, amelyek azt sugallják, hogy a helyzet reménytelen,

és a katonai támogatással már nem lehet semmit elérni. Ennek az a célja, hogy finoman, de kegyetlenül rákényszerítse Kijevet, hogy lemondjon az oroszok által megszállt területekről.

A titkosszolgálati értékelés szerint nem várható, hogy Kijev 2024-ben vissza tudja nyerni a kezdeményezést.

Ukrajna valószínűleg „jelentősen nagyobb területveszteséget” szenved el az év végére, mint a január óta eltelt hónapokban. Az oroszok tüzérsége „jelentősen” erősebb, mint az ukránoké, és mindenekelőtt Oroszország „több mint kompenzálni tudja” veszteségeit.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 426 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2024. május 26. 22:48
A területek az elsők????... Nem a halott ukránok???...undorítóak... Oroszország siess....
Stingary76
2024. május 26. 20:45
Nahát, megfejtették a dolgot.. Aztán a német közvélemény mit szól ehhez, akiknek azt pofázták, hogy mosógépből szedik már ki a chipeket az oroszok?
ügyvéd
2024. május 26. 19:11
Jó reggelt kívánok! Lassan fel tetszenek ébredni?
Akitlosz
2024. május 26. 17:59
Még nem elég nagy bajban van Ukrajna, de az irány jó. Burgundiát sem sokat siratják, az NDK-t sem, Ukrajnát sem sokan fogják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!