Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Már a CNN is temetni kezdte Ukrajnát

2024. május 26. 09:49

A létszámhiány pusztító hatással van az ukránok csatatéri helyzetére.

2024. május 26. 09:49

Nyitókép: Szerhij Dolzsenko / MTI / EPA

Ukrajnának még mindig rengeteg embert kell toboroznia, hogy megvédhessék magukat az orosz agresszióval szemben. Bár a kormány nem közli a halottak és sebesültek számát,

a szakértők becslései több százezer áldozatról beszélnek mindkét oldalon a háború kirobbanása óta

– írja a Magyar Nemzet a CNN-re hivatkozva.

Jurij Szodol, az Ukrán Egyesített Erők parancsnoka a múlt hónapban azt mondta az ukrán törvényhozóknak, hogy az orosz csapatok létszáma „hét-tízszeres” az ukránokéhoz képest Kelet-Ukrajnában – számolt be róla a CNN.

A háború még mindig tart, és a mozgósítás elengedhetetlen. Azok, akik két éve harcolnak, fáradtak. Néhányan megőrülnek

– mondta Jaroszlav Galasz, aki jelenleg a 128. Hegyi Rohamdandárnál szolgál. A katonáknak több hónapig tartó pihenésre van szükségük. Meg kell gyógyulniuk, pihenniük kell és felejteniük. A verejtékkel és vérrel megkeresett pénzt gazdasági és személyes problémáik megoldására kell költeniük – mondta a CNN-nek.

Egy neve elhallgatását kérő ukrán parancsnok biztonsági okokból azt mondta, hogy 

a létszámhiány pusztító hatással van a csatatérre.

Ha 1000-1500 katonával több lett volna Avdiivkában, megvédtük volna azokat a gyenge pontokat, amelyeken keresztül az ellenség behatolt. … Ha több emberünk lett volna, sokkal tovább kitartottunk volna – mondta a CNN-nek a keleti iparvárosról, amely februárban került az orosz csapatok kezére, miután Ukrajna több mint egy évtizedig tartotta.

Nem mindenki akar hacolni

A CNN beszélt egy férfival, aki elhatározta, hogy bármi történjen is, kibújik a szolgálat alól. Névtelenségét kérte, mert fél a megtorlástól.

Nem akarok embereket ölni, és nem vagyok kész erre 

– mondta a CNN-nek, majd hozzátette: Ukrajnának nincs elég fegyvere ahhoz, hogy katonailag visszaszerezze az Oroszország által a háborúban elfoglalt területeket. Az egyetlen előrelépési lehetőség szerinte egy politikai megállapodás, amely Ukrajna visszaszerzéséhez vezet.

Demográfiai katasztrófa alakult ki Ukrajnában

Az új törvény értelmében a 25 és 60 év közötti férfiakat kell mozgósítani. Az alsó határt a 27 évről két évvel csökkentették, de az ukrajnai demográfiai kihívások miatt nem valószínű, hogy ez sokat változna. 

Az 1990-es és 2000-es években tapasztalt magas kivándorlás és alacsony születési ráta azt jelenti, hogy jelenleg sokkal kevesebb a 20-as éveikben járó ember, mint a 30-as és 40-es éveiben járó emberek száma.

A toborzási folyamat hatékonyabbá és átláthatóbbá tétele érdekében az új törvény előírja, hogy minden 18 és 60 év közötti ukrán férfi regisztráljon a katonaságnál, és mindig legyen rajta dokumentuma. Az orvosi vagy gyógyszerészi képesítéssel rendelkező nőknek szintén regisztrálniuk kell.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 397 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:02
🍓 ️ ­­­É­r­­t­é­­­k­­e­­­l­­d­­­ ­­a­­ ­­s­­­z­­­e­­x­­­i­­ ­p­­­u­n­­c­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
2024. május 27. 03:11 Szerkesztve
OK. Kezdjük komposztálni Zselenszkijt.... (ott rohadjon el ahol van) https://mandiner.hu/belfold/2024/05/elmebaj-amerikaban-a-klimaharc-erdekeben-engedelyezik-az-emberi-maradvanyok-komposztalasat
orokkuruc-2
2024. május 27. 02:04
alábbhagytak az Ukrajna felosztását felvető narratívák . Pedig az megoldás lett volna. Csak egy Dnyeper menti demarkációs vonal lehet a megoldás Putyinéknak, egy min. 200-300 km széles senki földje. Ötletek a megvalósításhoz?
orokkuruc-2
2024. május 27. 00:39
Beszélgető 2024. május 26. 09:57 Se üzlet, se földek nem jutnak amerikai kézre. ... Dehogynem! Nuland néninek nézz utána
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!