Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Kész a tűzszünetre Putyin a Reuters szerint

2024. május 24. 11:26

A Reuters hírügynökség több orosz forrásból úgy értesült, hogy Putyin a jelenlegi frontvonalak mentén kész egy tűzszünetre.

2024. május 24. 11:26
Vlagyimir Putyin orosz elnök a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Eurázsiai Gazdasági Unió (EaEU) tagállami vezetőit tömörítő Legfelsőbb Eurázsiai Gazdasági Tanács ülésén Moszkvában 2024. május 8-án.

Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Jevgenyija Novozsenyina

 

Péntek délelőtt a Reuters hírügynökség azt jelentette: négy orosz forrásuk is úgy tudja, hogy Vlagyimir Putyin készen áll a háború felfüggesztésére és tárgyalások megkezdésére – a jelenlegi frontvonalak mentén.

A Reuters ezen értesülésekkel kapcsolatban megkereste a Kremlt is. Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője erre azt közölte: Putyin többször is kijelentette már, hogy Oroszország nyitott a párbeszédre a céljai elérése érdekében; 

hozzátéve: Oroszország nem akar örökös háborút.

Ukrán illetékesek nem nyilatkoztak a Reutersnek. Zelenszkij ukrán elnök mindeddig a teljes győzelmet, az eredeti ukrajnai területek teljes visszaszerzését tartotta ukrán háborús célnak.

A Reuters egyik orosz forrása szerint Putyin a háború ezen, épp az oroszoknak kedvezőbb pillanatát használná fel arra, hogy a háborút maga mögött hagyja.

Egy további nagy előrenyomulás érdekében nagyszabású mozgósítást kellene elrendelni Oroszországban,

amit viszont a források szerint Putyin nem akar.

Két forrás pedig azt mondta: a háborúban eddig Oroszország által megszállt területek épp elegendők arra, hogy otthon győzelemként lehessen eladni az orosz népnek.
 

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:09
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­k­e­l­­d­­­ ­­a­ ­­­s­­­z­­­e­x­­i­­­ ­­­p­u­­­n­­c­­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Laci DACH
2024. május 29. 17:44
Tüzszünet nem jelent békét - takarodjon ki Ukr ból,akkor béke lesz. Vagy ki türné el,hogy idegen bejöjjön a kertjébe és törjön-zuzzon? Igen, a NATO engedni fogja,hogy az ukránok "átlöjenek" Putyinhoz... és ök pontosan lönek..
Martell 2
2024. május 24. 20:52
Ez egy marhaság, amit a firkászok találtak ki, az oroszok előrenyomulnak, majd pont hagyják hogy a nyugatiak felfegyverezzék a tűzszünet alatt az ukránokat.
kepiblanc
2024. május 24. 19:21 Szerkesztve
"Amcsik még mindig ellenségként tekintenek az Oroszokra 34 évvel a Szovjetúnió felbomlása útán." Bocs de nem amerika támadta meg az ukránokat. Provokáció volna, hogy egy nemzet saját elhatározásából úgy dönt, hogy belép a NATO-ba!? Bocs de mi köze van ehhez putinnak?! Fél?! Mi a fasztól fél ha van 6 ezer atombombája?! :D Nem fél, csak meg akarja mondani más államoknak, hogy saját önszántukból hova és miért akarnak csatlakozni, de az ilyeneket pofán kell rugni, és akkor majd nem ugatnak bele más független államok döntéseibe. Az orosz csótány 2 pólusú világot akar, de nem két pólusú világ kell, a NATO-ban 32 pólus van, nemzetek önként csatlakoztak egymás védelmére, pont az ilyen szarházi eröszakos csótány diktátorok ellen, akik élethosszig vezetők akarnak lenni, és leigázni akarnak más nemzeteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!