Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Jön az EP-választás, Manfred Weber (ismét) megvilágosodott: „Európának jobban jelen kell lennie a határainkon”

2024. május 23. 07:09

Kár, hogy következetességet eddig nem igazán sikerült képviselnie az EPP-vezetőnek.

2024. május 23. 07:09
null

Nyitókép: Armin Weigel / DPA / AFP

A Népszavának írt publicisztikát Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője, amelyben a migrációs problémáról ír egy meglehetősen sajátos megközelítésből. Például azt állítja, hogy 

az elmúlt években a jobboldali populisták félelmet terjesztettek anélkül, hogy bármit is tettek volna határaink biztonságáért,” 

majd hozzáteszi, hogy „a szocialisták és a zöldek lelassították, sőt meg is akadályozták a migrációról szóló fontos vitákat az Európai Parlamentben”.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Manfred Weber

Népszava

Idézőjel

Számunkra a menekültügy és a migráció nem a félelemről vagy az ideológiáról szól. Hanem a szolidaritásról és a biztonságról.

Ezzel szemben Weber úgy véli, Európának „barátságosnak és biztonságosnak” kell lennie.

Számunkra a menekültügy és a migráció nem a félelemről vagy az ideológiáról szól. Hanem a szolidaritásról és a biztonságról, mert egyik nem létezhet a másik nélkül. A biztonságos határok biztonságos Európát jelentenek.”

Mindez mindenképp egy új színezet Weber kommunikációjában, hiszen mondott ő már minden mást is: 2015-ben például úgy fogalmazott, hogy 

a nemzetközi migrációs áramlatok miatt félő, hogy több kerítésre lesz szükség a határokon”,

de ennél is érdekesebb megszólalása volt az, amikor a magyar miniszterelnökről beszélt az illegális migráció kapcsán:

Magyarországról kellene beszélnünk, mert sajnos Orbán Viktor nyitott meg egy határt. Itt kezdődnek a valódi problémák az illegális migrációval kapcsolatban”.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:17
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­­k­­e­­l­­­d­ ­a­ ­s­z­­­e­­­x­­­i­­ ­­p­u­­­n­c­­­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
dorkoka
2024. június 03. 21:00
És az hogy ez a jobb oldal? Milyen mosott agyú lett a német. Vagyis a jobb oldal! Mert hogy ez nem a mifajta jobb oldalunk az biztos. Szakadt a CDU. Tombolnak. De nekünk a komcsik ellen szükség van a régi CDU-ra is!!!
Nasi12
2024. május 23. 22:23
Különösen ukrajna nyugati határain.
Reszelő Aladár
2024. május 23. 14:58
Tehát védjük a határainkat, de ne úgy mint mi. Lóvé meg különben sem jár érte nekünk. Igazad van Manfred. Kerítés helyett osztogathatnánk a hátárpontokon Európai Állampoldárságot, ami minden érkezőnek fejenként havi 1000EUR szociális biztosít és azt ott veszik igénybe, ahol nekik tetszik. Ezzel egycsapásra megszűnne minden illegális bevándorlás és lehetne mindenki legális. A lóvét meg ugye ott a legcélszerbb elkölteni, ahol a legtöbbet ér. Münchenben egy 6 tagú család 6000 Eurója korrekt pénz, de Budapesten ugyenez egy komoly vezetői fizu. Cserébe küldhetné haza a fotókat, hogy "nézzétek, milyen házat bérelek a Rózsadombon" és az állam fizeti. Gyertek ti is, nektek is jut. A sok lóvé mögött pedig beindulhatna rendesen az építőipar és az újautó piac is. Mégis okos ez a Manfred.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!