Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Friss hírek érkeztek Robert Fico egészségi állapotáról

2024. május 27. 16:20

Közleményt adott ki a szlovák kormány a besztercebányai Roosevelt kórházra hivatkozva.

2024. május 27. 16:20
Smer Wins Slovak Parliamentary Election

Fotó: Kummer János/Getty Images

Tovább javult Robert Fico szlovák kormányfő állapota, aki ellen május közepén merényletet kíséreltek meg – közölte hétfőn a szlovák kormány és a miniszterelnököt kezelő besztercebányai Roosevelt kórház.

A kormányközlemény szerint „a legutóbb elvégzett vizsgálati eredmények alapján a hétfői orvosi konzílium megerősítette, hogy a miniszterelnök egészségi állapota fokozatosan tovább javul”. További részleteket azonban nem hoztak nyilvánosságra.

Ezt is ajánljuk a témában

Az 59 éves kormányfőre május 15-én Nyitrabányán egy 71 éves férfi nyitott tüzet közvetlen közelről. A támadó, akit a szlovák média Juraj Cintulaként azonosított, négy lövéssel találta el Ficót, akit azóta többször is meg kellett operálni.

A merénylőt május 18-án a Pozsonytól északkeletre fekvő bazini (pezinoki) székhelyű különleges bíróság elé állították, amely előre megfontolt emberölési kísérlet vádjával letartóztatásba helyezte. Cintula a vallomásában azzal indokolta tettét, hogy nem értett egyet a kormány politikájával, és azt állította, hogy nem akarta megölni a miniszterelnököt.

Robert Fico 2023 októbere óta tölti be ismét a kormányfői tisztséget, miután Irány (Smer-SD) nevű pártja tavaly ősszel megnyerte a parlamenti választásokat.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. május 27. 20:24 Szerkesztve
Miért van Besztercebányán Roosevelt kórház??????? Ezeknek nincs elég magyar királyuk???
obiwankenobijedimester
2024. május 27. 19:25
FRISS HÍREK ÉRKEZTEK A KÁRMELITÁBÓL! LÁSSUK IS 42%-ON VAN A TISZA PÁRAD = ÁRAD A TISZA! FIDESZ? 39% TÖRTÉNELMI BUKTA LESZ EZ MÁR SZINTE BORÍTÉKOLHATÓ LET'S GO PÉTER EGY MINDENKIÉRT MINDENKI EGYÉRT MAGYARORSZÁG MINDENEK ELŐTT! HAJRÁ TISZA PÁRT!!!!!!!
B_kanya
2024. május 27. 19:00
"lhotx 2024. május 27. 16:26 Hányszor lőtt volna, ha meg akarja ölni? Nem volt gyilkos szándékom, hiszen meg sem kíséreltem átharapni a torkát. Biztos a kommentekből tanul érvelést. " A "rendőrök felé partikelléket ejtő" fegyőr "rollermosó" bandi kölcsönadta ügyvédjét. "CÉG"-es.
B_kanya
2024. május 27. 18:58
Ne féljetek, legyetek bátorak poloska Ken baba sem visel bleifrei mellényt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!