Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Felvilágosodtak: három drag queen viszi az olimpiai lángot Franciaországban

2024. május 22. 12:34

Május 11-én szombaton a francia Miss Martini lett az első drag queen, aki valaha vitte az olimpiai fáklyát.

2024. május 22. 12:34
null

Nyitókép: CLEMENT MAHOUDEAU/AFP

Nicky Doll, Miss Martini és Minima Gesté. Ők hárman azok a francia drag queenek, akiket kiválasztottak, hogy vigyék a júliusi nyári játékok alkalmából Párizsba tartó olimpiai lángot – olvasható a them.us portálon.

Május 11-én szombaton a francia Miss Martini lett az első drag queen, aki valaha vitte az olimpiai fáklyát. Őt követte vasárnap Nicky Doll, aki a Drag Race France című műsor műsorvezetője.

Abszolút megtiszteltetés volt az olimpiai fáklyát vinni

– írta Instagram-posztjában. 

Doll arra is felhasználta a posztot, hogy tűzszünetre szólítson fel Palesztinában.

Annak ellenére, hogy általában inkább cselekszem a dolgokért, mint reménykedem bennük: Szeretném kihasználni ezt az alkalmat, hogy reméljem az azonnali tűzszünetet Rafahban és azt, hogy a méltóság visszatérjen Palesztinába és a népébe, akik rettenetesen szenvedtek ezekben a szörnyű időkben és azon túl is” – írta drag queen. Reményét fejezte ki továbbá „az izraeli túszok biztonságos szabadon bocsátása” iránt, és hozzátette, reméli, hogy az emberek „nem engedik, hogy a rasszizmus, az iszlamofóbia és az antiszemitizmus ismét elszabaduljon”.

A tervek szerint a harmadik drag queen, Minima Gesté július 14-én fogja vinni az olimpiai fáklyát Párizsban. Ahogy azonban az Agence France-Presse a hónap elején beszámolt róla, Gesté homofób és transzfób zaklatások célpontja lett a fővárosi váltófutásban való részvétele miatt.

Az egyik üzenet, amit szeretnék közvetíteni, a közösségem büszkesége, mert 10 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy egy drag queen vigye a fáklyát” – mondta Gesté a hírportálnak.

 

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:22
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­k­­­e­­­l­d­ ­­­a­ ­­s­­­z­e­­x­­i­­­ ­­­p­­u­­­n­­­c­­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
kunfia1
2024. május 22. 21:12
kunfia1catalina11 2024. május 22. 21:11 Oké. Akkor dögljön meg a családjával együtt, aki visszavonatta a pályázatunkat
Salitis
2024. május 22. 18:54
"Abszolút szégyen volt ennek a degeneráltnak a kezébe kerülni!" posztolt a láng az Insta-oldalán....
ügyvéd
2024. május 22. 18:46
Broááffffffff.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!