Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Ekkor indulhatnak francia katonák Ukrajnába

2024. május 30. 15:40

Úgy tűnik, Macront sem a szövetségesi intelmek, sem Oroszország fenyegetései nem bírják jobb belátásra.

2024. május 30. 15:40
null

Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/Ludovic Marin

Franciaország katonai kiképzőket küldhet Ukrajnába, a döntést Macron várhatóan a következő héten jelenti be hivatalosan, Volodimir Zelenszkij látogatása során – fogalmazott három diplomáciai forrás is a Reutersnek

A lap szerint Franciaország egy nemzetközi koalíció élére kíván állni, amely kiképzőkkel segítené az ukránokat, kezdetben korlátozott létszámmal, ami később több száz főre is rúghat – persze kérdés, mennyire lesz ez sikeres, hiszen több szövetséges állam is óva intette ettől Macront, mondván, hogy ez nyílt konfliktust eredményezhet Oroszországgal. 

A kezdeményezés első lépéseként Franciaország korlátozott számú személyzetet küldene Ukrajnába annak érdekében, hogy felmérjék a helyzetet és meghatározzák a további lépéseket.

A tervek szerint ezután több száz kiképzőt küldenének ki, akiknek feladata többek között az aknamentesítés, a haditechnika karbantartása és a harci repülőgépek kezelésének oktatása lenne.

Franciaország továbbá finanszírozna, felfegyverezne és kiképezne egy ukrán motorizált dandárt is. Az előkészületek állítólag már nagyon előrehaladott állapotban vannak, így hamarosan konkrét fejleményekre is lehet számítani.

 

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. május 30. 20:00 Szerkesztve
A kép szövege: Húzd le a gatyádat ,most megmutatom hogyan cseszünk ki velük....
billysparks
2024. május 30. 18:58
Túl a barátságon
Finale
2024. május 30. 18:22
Ez biztos,hogy meleg.Egy ferfi igy nem olelkezik egy masik idegen ferfiaval.
Hekimeki
2024. május 30. 18:05
No para a többi országnak el kell határolódni a franciáktól mert a NATO védelmi szerepet tölt be nem pedig támadót❗❗❗ Ezért nem is köteles a többi tagország védeni a franciákat ha megtámadja őket Oroszország ❗🖕🖕🖕🖕🖕 Elpusztul a gombafelhőbe a sok köcsög......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!