Szlovénia
ÉLŐ
Szerbia

Daniel Freund rémálomnak nevezte a magyar EU soros elnökséget

2024. május 29. 07:42

A balliberális politikus szomorú, hogy Magyarország 2024 második felében az Európai Unió soros elnökeként komoly hatással lehet az uniós politika alakulására.

2024. május 29. 07:42
EUROPEAN PARLIAMENT - TRANSPARENCY

Nyitókép: Martin Bertrand / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

A magyar kormányt bíráló kirohanásairól ismertté vált zöldpárti politikus, Daniel Freund most a soros magyar elnökség miatt aggódik. Magyarország ugyanis 2024 második felében az Európai Unió soros elnökeként komoly hatással lehet az uniós politikák alakulására.

Freund a közösségi oldalán megosztotta Kovács Zoltán egy korábbi bejegyzését, amelyben a magyar államtitkár Szijjártó Péter külügyminisztert idézve azt írta, hogy „nem számít, hogy valaki mennyire kiabál velem, vagy mennyire agresszív valaki, én békepárti maradok. Mi, magyarok békepártiak vagyunk. Őszintén remélem, hogy ez a békepárti álláspont lesz a többség június 9-e után.”

Daniel Freund jól láthatóan nem örült a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár bejegyzésének, így a következő kommentárt fűzte csak hozzá:

A Tanács elnöksége kevesebb mint 6 hét múlva. Mert senki sem tett eleget az Európai Parlament ajánlatának, hogy függessze fel ezt a rémálmot”

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laurahann
2024. június 05. 09:28
Annak is örül vajon, h a BASF épp kivonul Németországból, épp Kínába tart?! Fontosabbak vagyunk ettől is?
2024. május 29. 16:35 Szerkesztve
Bocs kisöreg, de elsiettétek. Később kellett volna elcsesznetek mindent. (mondjuk nem ért volna rá a magyar elnökség után?)
chief Bromden
2024. május 29. 10:53
Rémálom eddigi tevékenységük a kollaboránsoknak. Európa elárulása, tönkretétele a népirtás folytatása, gazdáik érdekei szerint. Rajtuk kívül senki sem akar háborút, az oroszok sem.
lyon-v-2
2024. május 29. 09:52
Röviden: ez egy köcsög.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!