Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Átszállították Pozsonyba a szlovák kormányfőt, ellentmondásosak az állapotáról szóló hírek

2024. május 30. 22:07

Egyes források szerint egy fővárosi kórházba vitték, más információk szerint az otthonában folytatódik a rehabilitáció.

2024. május 30. 22:07
Smer Wins Slovak Parliamentary Election

Fotó: Kummer János/Getty Images

Ahogy arról délután beszámoltunk, Szlovákiában megkezdték a miniszterelnök rehabilitációs folyamatát, este azonban változás állt be Robert Fico kezelését illetően.

Ezt is ajánljuk a témában

„A szlovák kormányfőt átszállították Pozsonyba” – közölte a besztercebányai kórház igazgatója, Miriam Lapuníková, annak az intézménynek a vezetője, ahol eddig kezelték a május közepén meglőtt miniszterelnököt.

A Markiza televízió szerint a miniszterelnököt a pozsonyi Szent Mihály Egyetemi Kórházba vitték, míg a JOJ televízió szerint fővárosi otthonába szállították Robert Ficót.

A nap folyamán a besztercebányai Roosevelt kórház arról számolt be, hogy már megkezdték Robert Fico rehabilitációs folyamatát. A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség Lapuníkovára hivatkozva akkor azt jelentette: a szlovák kormányfőt otthon ápolják majd, amint elhagyhatja a besztercebányai kórházat. A kórház igazgatónője elmondta: Robert Fico állapota stabil, és továbbra is a várakozásoknak megfelelően alakul.

Az 59 éves szlovák kormányfő ellen május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet.

Az elkövetőt, a 71 éves lévai Juraj Cintulát, aki négy lövéssel sebesítette meg a kormányfőt, a helyszínen őrizetbe vették,

majd később a bazini (Pezinok) székhelyű különleges bíróság előre megfontolt gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatásba helyezte. Cintula vallomásában azzal indokolta tettét, hogy nem értett egyet a kormány politikájával, egyebek mellett azzal sem, hogy Robert Fico és kormánya folytatólagosan elutasítja, hogy fegyvereket szállítson Ukrajnának.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vsmeta99
2024. május 31. 12:07
El kellene fogadni a "nagyérdemű"-nek, hogy Ficot békén kell hagyni, a mielőbbi gyógyulása és rehabilitációja végett. Mindenki folyamatosan új információkat vár, pedig annyi elég, hogy gyógyul. Mutassa már be valaki, hogy kapott négy gyomortájéki lövést, és pillanatokon belül talpra állt, vagy netán vissza is lőtt.
2024. május 31. 06:37 Szerkesztve
otthonában folytatódik a rehabilitáció. --- rendes esetben ez q-rvára kizárható lenne. (már ha nem akarják tuidatosan a sírba segíteni a szerencsétlent) A beteg lábadozásához biztosan kell a háza elé nyomakodő tömeg. In corpore sano. Szóval inkább egy csendes helyre kellene eldugni a közszemlére tétele helyett. (mert az utóbbi esetben már nem Cintula lesz a gyilkosa)
harcimarci-9-9
2024. május 31. 06:13
Jobb is, ha nem áruljátok el, hogy hol van pontosan...
antal-2
2024. május 31. 05:20
Cintulát be kell sorozni és irány a hohol front. Harkiv most jót tenne neki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!