Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Új hírek érkeztek Robert Fico állapotáról

2024. május 30. 15:48

Már megkezdték a miniszterelnök rehabilitációs folyamatát.

2024. május 30. 15:48
null

Nyitókép: Kenzo Tribouillard / AFP

Újabb vizsgálatokon esett át csütörtökön Robert Fico, s ezek elvégzését követően az orvosi konzílium megerősítette az ellene még május közepén elkövetett fegyveres merényletben súlyos sérüléseket szerzett szlovák kormányfő egészségi állapotának javuló trendjét – közölte a besztercebányai Roosevelt kórház a közösségi médiában.

Az egészségügyi intézmény, ahol a szlovák kormányfőt az ellene elkövetett merénylet óta kezelik, bejegyzésében azt is közölte: már megkezdték Robert Fico rehabilitációs folyamatát. Közben a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a kórház igazgatónőjére, Miriam Lapuníkovára hivatkozva jelentette: a szlovák kormányfőt otthon ápolják majd, amint elhagyhatja a besztercebányai kórházat. A kórház igazgatónője elmondta: 

Robert Fico állapota stabil, és továbbra is a várakozásoknak megfelelően alakul.

Az 59 éves szlovák kormányfő ellen május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. Az elkövetőt, a 71 éves lévai Juraj Cintulát, aki négy lövéssel sebesítette meg a kormányfőt, a helyszínen őrizetbe vették, majd később a bazini (Pezinok) székhelyű különleges bíróság előre megfontolt gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatásba helyezte. Cintula vallomásában azzal indokolta tettét, hogy nem értett egyet a kormány politikájával, egyebek mellett azzal sem, hogy Robert Fico és kormánya folytatólagosan elutasítja, hogy fegyvereket szállítson Ukrajnának. Sutaj Estok szlovák belügyminiszter szerdán megerősítette: a hatóságok továbbra is vizsgálják annak lehetőségét, hogy az elkövetőnek voltak e bűntársai, ennek esélyét ugyanis a belügyminiszter korábban „valószínűbb forgatókönyvnek” nevezte.

(MTI)

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2024. május 30. 18:38
Ugyan... a legtöbbet úgyis Zsolakomarno tudja Fico állapotáról. :D
polárüveg
2024. május 30. 18:04
Tisztelt Kommenttársak! Szeretném jelezni, hogy minden embertársunknál kivétel nélkül érdemes tiszteletben tartani a változás és megújulás lehetőségét, Robert Ficonál is. Személyes véleményem az, hogy a merénylet súlyosságával a múlt tettei részben kifizetésre kerültek az igazság mérlegén. Ilyen eset után szokták az újjászületést emlegetni. Köszönöm, hogy soraimmal időt töltöttek. Tisztelettel!
polárüveg
2024. május 30. 17:56
Ilyen típusú regenálódásra Magyarország két egyedülálló lehetőséggel bír. 1./ Egerszalóki gyógyvíz, ami "kalcium-nátrium-hidrokarbonátos hévíz fluoridos, kénes termálvíz, magas szabadszénsav- és meta-kovasavtartalommal. A kénes gyógyvizek kategóriájában az egyik legjobb besorolást kapta. ...számos gyógykezelés alapjául is szolgál. A víz 30 nyomelemet tartalmaz, ebből 19 biológiailag nélkülözhetetlen. A kalcium gyulladáscsökkentő hatású, a kén az ízületi porc fontos alkotóeleme." Az organikus kovasav tartalom miatt belső fogyasztás esetén A BELSŐ SÉRÜLÉSEK/MŰTÉTI SEBEK GYÓGYULÁSI IDEJÉT AKÁR FELEZHETI, mert bevonatot képez a szervezeten belül sejtszintig. E bevonatról bárki meggyőződhet a közvetlen kútvíz lehűlt vizével történő hajmosás esetén. 2./ Európában párja nincs Attila-domb, ahol valaha Attila sebesült harcosai gyógyultak ezerszámra. Minden rászorulónak jószívvel ajánlom!
altercat1
2024. május 30. 17:38
Az elbaszott, nyomorult életét másokra kenő tehetetlen faszkalapok ilyenek, mint ez a hülyebarom. Mert nyilván nem szenvedett semmiben hátrányt a többi szlovákhoz képest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!