Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

A lengyelek és a baltiak katonákat küldenének Ukrajnába, ha szükségét érzik

2024. május 27. 08:49

Amennyiben Oroszország áttörne Ukrajnában, a lengyelek és a baltiak nem hezitálnának.

2024. május 27. 08:49
null

Nyitófotó: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

A Der Spiegel és nyomán a brit sajtó arról ír: Varsóban és a balti országokban türelmetlenek a hezitáló Németországgal szemben az ukrajnai háború kapcsán. A német lap helyi forrásai szerint ha Oroszország stratégiai áttörést érne el Kelet-Ukrajnában, akkor sok lengyel és balti politikus azt szorgalmazza, hogy 

ne várják meg, amíg az oroszok a határaikhoz érnek, hanem ők küldjenek katonákat Ukrajnába.

„Világos, hogy ez mit jelentene – a NATO háborúzó féllé válna” – írja a Spiegel.

A lap emlékeztet: Macron francia elnök már korábban arról beszélt, hogy nyugati katonákat küldene Ukrajnába. Ezt csak Lengyelország és a balti államok támogatják, más NATO-országok, köztük a németek viszont ellenzik a javaslatot.

A NATO-ban ugyanakkor 

komoly vitákat folytatnak arról, hogy katonai kiképzőket küldjenek Ukrajnába.

Ilyen kiképzés ma is zajlik, csak épp a NATO-tagállamok területén.

 

Összesen 291 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2024. május 27. 23:19
Ezek a szutyok országok nem érdemlik meg a függetlenséget, rájuk férne egy újabb orosz megszállás.
Zolt
2024. május 27. 19:06
Elvileg politikai nézet alapján minden szélsőballos mehet majd köcsögüket is vihetik. (Ezek lennének a legelsők akik fülüket farkukat behúzva menekülnének onnan)Mivel nekik csak szájuk van.Tenni nem akarnának semmit másért,esetleg tetetni mással...
Reszelő Aladár
2024. május 27. 15:33
Sok-sok PIS szavazó van még Lengyelországban, akiket ha csak simán lelőnek, akkor Tusk számára nem történik tragédia. A hatalomra kerülésének különben is a része, hogy lengyel-magyar barátság sosem létezett, az ő dolga pedig a nyugati barátainak a feltétlen kiszolgálása.
Pusztuljatokglobalomajmok
2024. május 27. 14:29
Idióták .. ! Mindenképpen világháborút akarnak generálni .. Am. mi számít nekik strtégiai áttörésnek ..?! Majd ha már Kijev alatt állnak az Oroszok .. hmm?! A stratégia áttörés már rég megtörtént .. ! A tavalyi "nagy" tavaszi ..ami nyári ukrán ellentámadás csúfos kudarca óta .. az Oroszok folyamatosan haladnak előre az ukránok meg hullanak halomra .. ! A keleti fronton teljes a csőd ukrán oldalon .. ! A most megnyitott északi front erre még ráhúz egy zakót ..! De na csak nézd ..délen zaporozse irány .. újra megindulnak ott is az Oroszok .. ! Az ukránoknak annyi .. és ezt már 2022.Feb.22 óta tudva levő volt ..! Minden háborúpárti politikust és gazdasági,kereskedelmi,pénzügyi véglényt ..az agymosott támogatóikkal egyetemben kibasznám a frontra ..!!! Pusztuljanak csak ..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!