Végre Giorgia Meloni is megszólalt a Magyarországon kegyetlenkedő antifa ügyében

2024. április 05. 09:43

Az olasz miniszterelnök szerint a magyar kormány sértegetése és a baloldali kampány csak árt Ilaria Salisnak, akit joggal vittek bilincsben a bíróság elé.

2024. április 05. 09:43
null

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Az Ilaria Salisszal kapcsolatos baloldali kampány, a magyar kormányt sértegető parlamenti képviselők esetében fennáll a veszély, hogy nem lesz Salis előnyére, sőt, árt neki – mondta Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az ártatlan járókelőket brutális kegyetlenséggel megtámadó antifa aktivista ügyében.

Az Il Foglio beszámolója alapján a kormányfő kijelentette,

rá is nagy hatással volt a Salis csuklóján lévő bilincs, mert nincs hozzászokva, de Magyarországon ez a bánásmód mindenkire vonatkozik, nem csak rá.

Az olasz média mártírként állítja be a szélsőbaloldali támadót, és a legtöbb lap következetesen azt állítja, hogy fegyveres nácik voltak az áldozatok, ám az Il Foglio volt az első, amely bizonyos tekintetben korrekten körüljárta a témát.

A szélsőségesen magyarellenes Demokrata Párt úgy próbálta meg Salist kihozni a börtönből, hogy mentelmi jogot biztosít neki azzal, hogy elindítja az EP-választáson, ám végül egy belső vita után úgy döntöttek a párt vezetői, hogy lemondanak erről a tervükről.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­­A­ ­d­ö­­g­­­ö­­s­­­ ­l­á­n­­­y­­­o­k­­­ ­v­á­r­­n­a­­­k­ ­r­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Ma is bukik a Zorbán...
2024. április 07. 10:06
Most már tényleg abba kéne hagyni ezt az "ártatlan áldozatok" narratívát. Nem számít, hogy ún. "szélsőjobboldaliak" lettek volna a kiszemeltek. A szarházi bolsevik terroristák SENKIT sem verhetnek össze. Nem kell itt mentegetni őket, hogy "azt hitték"...
Zolotarjov
2024. április 06. 14:30
Ilaria Salis.. Jó neked a szar is..:)
Uztu
2024. április 05. 12:37
Mivel a hölgy olasz. Mussilini is olasz volt. Mussilini kommunista volt Mussolini utána lett fasiszta Ezért a fasiszta és a kommunista testvérek Hívjuk a hölgyet fasiszta agitátornak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!