Magyar György: A bíróság nagyot téved az olasz antifa ügyében

2024. április 04. 11:01

A sztárügyvéd szerint a brutális kegyetlenséggel támadó Ilaria Salis nem terrorista, csak az a meggyőződése, hogy állást kell foglalnunk a fasizmus újbóli megjelenése ellen.

2024. április 04. 11:01
Magyar G·bor; Magyar Gyˆrgy

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szerda este az olasz Demokrata Párt szélsőségesen magyarellenes vezetője, Elly Schlein bejelentette, hogy terveivel ellentétben mégsem indítaná az EP-választáson Ilaria Salist – írja a Corriere della Sera. A Magyarországon brutális kegyetlenséggel, ártatlan járókelőkre támadó antifa aktivista az őt mártírként bemutató olaszok szerint így szabadult volna a börtönből, ám úgy tűnik, ebből a forgatókönyvből nem lesz semmi.

„Ha Ilaria Salis az Európai Parlament tagja lenne, magának a Parlamentnek kellene visszavonnia a mentelmi jogát. A visszavonás előtt fel kellene függeszteni az ellene folyó pert, és nem is lehetne folytatni” – állítja a radikális szélsőbaloldalit védő Magyar György.

A sztárügyvéd szerint Salis és társainak tette nem terrorcselekmény, mert az antifasiszta eszméket akarták támogatni, ezért az olasz nő nem terrorista, csak az a meggyőződése, hogy állást kell foglalnunk a fasizmus újbóli megjelenése ellen.

Magyar György hangsúlyozta, a magyar ügyészség és bíróság téved, amikor a társadalomra veszélyesnek tartja a nőt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. április 19. 16:05
Hát akkor modellezzük az Ilaria Salis által csoportosan elkövetett terrortámadást pl. a dr. Magyar ügyvéd úr ellen. Ha ez után se tartja veszélyesnek, akkor valami megsérült...vagy esetleg fizetnek érte. Vagy egyszerűen csak nem mond igazat.
nzoltan-818
2024. április 13. 23:35 Szerkesztve
MagyarGyörgy! Nem a bíróság téved az olasz antifa ügyében, hanem éppen te próbálod megtéveszteni, befolyásolni a bíróságot azzal, hogy a terrorizmus tényének megállapítását akarnád a cselekedet motivációjával helyettesíteni. Terrorista az, aki terrorista cselekedetet hajt végre! A cselekedet tényének megtörténte szempontjából lényegtelen annak a motivációja!
kbs-real
2024. április 05. 13:33 Szerkesztve
Az ügyvédnek szabad elfogultnak lennie a védencével szemben - de hülyének nem kell lennie. Ez a szöveg a társadalmi veszélyesség hiányával illetve az antifasiszta "állásfoglalással" már a hülyeség kategóriája. Elég rossz ómen a nő számára, ha a védője nem tud ennél jobbat.
fenris
2024. április 05. 11:01
Nincs szerencsén egy ideje a prominens Magyarokkal :/ Magyar Bálint, Péter, György... ilyen nevet úgy kéne viselni, mint a legbecsesebb mundért, minek a becsülete védelme a sors által adott szent feladat... erre fel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!