Megdöbbentő tervvel szabadulna a börtönből a Magyarországon lecsapó olasz antifa

2024. április 03. 10:48

Ha az olasz Demokrata Párt valóban elindítaná Ilaria Salist az EP-választáson, akkor a mentelmi jogára hivatkozva úszhatná meg a büntetést a brutális kegyetlenséggel támadó szélsőbaloldali aktivista.

2024. április 03. 10:48
null

Nyitókép: TV2, képernyőmentés

Ha az olasz Demokrata Párt valóban elindítaná az EP-választáson a Magyarországon ártatlan emberekre brutális kegyetlenséggel támadó Ilaria Salist, akkor a mentelmi jogára hivatkozva szabadon távozhatna a szélsőbaloldali antifa aktivista a magyar börtönből – írja a Corriere della Sera.

A cikk szerint ebben az esetben egy második eljárás is megkezdődne, Strasbourgban van egy speciális jogi bizottság, amely átveszi az ilyen ügyeket.

Ezt követően dőlne el, hogy megerősítik-e a teljes mentelmi jogot, ebben az esetben nyomozás, őrizetbe vétel vagy bírósági eljárás nélkül utazhatna haza Ilaria Salis.

Erről a részletről nem beszélt a Demokrata Párt szélsőségesen magyarellenes vezetője, Elly Schlein, amikor felvetette, hogy indítaniuk kellene Salist az EP-választáson.

Az alapos gyanú szerint Salis két szélsőbaloldali társával csak azért utazott Magyarországra, hogy támadjon és minél súlyosabb sérüléseket okozzon. Bár az olasz sajtó teljesen elvakultan kezeli az ügyet és megpróbálja mártírként beállítani az antifa aktivistát, legutóbb egy cikk végre megpróbálta észhez téríteni Salis támogatóit.

Édesapja, Roberto Salis viszont kiakadt az EP-indulás felvetésén, mert szerinte egy politikai vita robbant ki a lánya kárára, káoszt okozott a Demokrata Pártban, pedig nem történt még konkrétum az ügyben.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­A­ ­d­­ö­g­­ö­­­s­­­ ­­­l­á­n­­­y­­o­­­k­­ ­­v­á­­­r­­­n­­a­­­k­­ ­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
gyzoltan-2
2024. április 03. 18:53
A Belügyminisztériumban nem szúr szemet a zsidó Antifa és a Szikra lehetséges kapcsolódása, egy húron pendülése..!
alexandrosz-2
2024. április 03. 17:50 Szerkesztve
A rohadék zsideszes patkányok, a zsidóvédő kommunista szemkilövők, a zsidó kommunista vérügyészek és vérbírók röhögve nézik, ahogy a magyarverő ribanc nevetgélve lelécel. Szégyen ez a zsideszes bagázs. 13 antifa terroristának még a nevét se tudhatjuk, senki nem keresi a magyarországi zsidó kommunista szállásadóik, kalauzaik, bűnsegédeik hadát. A moszados titkosszolgálatok nácikat hajkurásznak.
c-critical
2024. április 03. 17:28
LoL "Elena Ethel „Elly“ Schlein svájci születésű, amerikai állampolgárságú olasz politikus" Miért nem lepődöm meg, hogy egy bolsevik "olasz" politikusnak gyakorlatlag köze sincs Olaszországhoz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!