Pentagon-tanácsadó: Kijev veresége után ez igenis jár Magyarországnak

2024. április 24. 09:24

Douglas McGregor szerint elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket a történelmi szálakat figyelembe véve. A románokat viszont kifelejtette az egyébként teljesen képtelen forgatókönyvéből.

2024. április 24. 09:24
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök

Nyitókép: Getty Images/Andrei Pugnovschi

Kijev veresége a Moszkvával folytatott konfliktusban alapjául szolgál majd a köztársaság Oroszország, Fehéroroszország, Lengyelország és Magyarország közötti felosztásáról szóló tárgyalásoknak – véli Douglas McGregor, a Pentagon vezetőjének korábbi tanácsadója.

Hogy a lengyelek, a magyarok vagy a fehéroroszok úgy döntenek-e, hogy párbeszédet kezdeményeznek Moszkvával az országaikhoz történelmi szálakkal kötődő ukrán területekről, azt nem tudni, de az ukrán állam és fegyveres erőinek elkerülhetetlen összeomlása kétségtelenül alapjául fog szolgálni az ilyen megbeszéléseknek

– idézi a Gazeta a szakértőt, aki kihagyta az egyenletéből a románokat, pedig az ilyen vad elméletekben ők is szerepet kapnak általában.

Fontos hangsúlyozni, hogy az ehhez hasonló forgatókönyveknek semmiféle valóságalapjuk nincs, a magyar kormány pedig a háború kitörése óta ezerszer jelezte már, hogy semmiféle területi követelése nincs, maximálisan tiszteletben tartja Ukrajna területi integritását.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wyatt83
2024. május 13. 14:55
Úgy hiányzik az a keleti régió visszacsatolása mint szar a zsebbe.
Jack Reynor
2024. április 26. 19:33
Kárpátalját vissza kell csatolni Magyarországhoz. A latorállam már rég szétesett, csak virtuálisan létezik. A Galíciából betántorgók kazárok sajnos majdnem tönkretették a 19. században becsületes népét, de még ma is Magyarországot választanák a ruténok, ha megkérdeznék őket.
Cyklon
2024. április 24. 21:34
A háború végén mindnyájan más táncot járunk. Egyedül az oroszok, akik nem kell alkalmazkodjanak senkihez, mert ők döntenek mint győztesek és meghatározzák a régió sorsát. Kinek a kezében az olló, az vágja a posztót.Tény , hogy Románia ellenséges szomszédoktól lesz körülvéve, úgy mint Magyarország a trianoni rablás után. A NATO gyenge lábakon áll majd Amerika nélkül, ő nem ártja bele magát, csak proxikkal háborúzik, mert így dől a lóvé. Nem fog történni nagyobb meglepetés, mint a trianoni diktátum.
tintapaca
2024. április 24. 16:56
A Trianoni békediktátumot is képtelenségnek tartották, ugyanúgy, mint a Monarchia felbomlását és a Magyar Királyság feldarabolását. Kezdjük Ukrajna nyugati szomszédainak területi követeléseivel. A legtovább a lengyelek jutottak, mivel olyan egyezményeket kötöttek Ukrajnával, hogy néhány nap alatt integgrálni tudnák Volhíniát és Galíciát. A románokat nem említem most. Szlovákia és Magyarország, és mégis Románia érintett a Kárpátalját illetően. Itt egy Koszovóhoz hasonló megoldást tudnék ekpzelni, az előbbi három ország közös igazgatása mellett. Ukrajnának át kell adnia Kárpátalját egy önálló entitásként, mert jogtalanul jutott hozzá, és semmi keresnivalója a Kárpát -medencében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!