Olaszország döntött: Magyarország útját választja

2024. április 12. 10:20

A blokkosodás helyett az olaszok is mernek nyitni a kínai cégek felé, nagy kérdés, mit szólnak Brüsszelben ehhez a váratlan fordulathoz.

2024. április 12. 10:20
Summit on demographics with Italian PM Giorgia Meloni attending

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Olaszország szabad piac, ezért természetesen a szabályokat betartva ösztönözni kell a hazai mellett a külföldi befektetéseket is – jelentette ki Adolfo Urso vállalkozásvédelmi miniszter, aki a Corriere della Serának azt is elárulta, hogy folyamatosan tárgyalnak azokkal a vállalatokkal, amelyek gyárakat építenének Európában.

Úgy értesültem, hogy a Stellantis kínai partnere gyárat építene Európában, Lengyelország és más uniós tagállamok között gondolkozik. Megtehetné ezt Olaszországban is

– mondta a miniszter, aki tehát egyértelműen azon az állásponton van, hogy országa gazdaságának erősítése céljából a blokkosodás helyett igenis nyitni kell a keleti országok felé is.

Magyarország régóta ezt hangoztatja, ám rengeteg támadás éri emiatt Brüsszelből – nagy kérdés, egy kínai gyár olaszországi felépítésére hogyan reagálnának Nyugaton. Nem ez lenne az első eset, amikor kettős mércét alkalmaznak: korábban a kínai autóakkumulátor-gyár miatt kritizálták Magyarországot, miután fél Európa elől szerezte meg a beruházást.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:56
🍓 ️ ­­­I­­g­­a­­z­­­i n­­i­m­­­f­­­o­­­m­­­á­n­­i­­­á­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Civis1
2024. április 14. 09:09
Jaaa!A kis mediterán szélkakas megint fordult????
Mich99
2024. április 12. 13:35
@Pandaka Mindenki a saját szerencsétlenségének a kovácsa.
Mich99
2024. április 12. 13:26
Na, ez már valami!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!