Nevető harmadikként itt az orosz-ukrán háború valódi nyertese

2024. április 08. 08:06

Amerika szerint az ukrajnai színtér csak egy „harctéri laboratórium” ezen ország számára.

2024. április 08. 08:06
Ukrainian Military Use Anti-Drone Guns Against Russian Reconnaissance Drones In Donetsk Oblast

Nyitókép: Viktor Fridshon/Global Images Ukraine via Getty Images

Az orosz-ukrán háború egyik nagy haszonélvezője Észak-Korea, legalábbis haditechnikai szempontból mindenképp. A távol-keleti ország ugyanis már régóta nyíltan támogatja szövetségesét, Oroszországot, katonai segítséget nyújtva nekik. Phenjan már régóta ipari mennyiségben küld fegyvereket, lőszert és rakétákat az orosz hadseregnek, ami folyamatos bevételt generál az országnak – írta meg az Origo.

Emellett Ukrajnában most lehetőségük nyílik a fegyverek valós körülmények közötti kipróbálására, ami eddig Észak-Koreának nem adatott meg. Ez haditechnikai szempontból hatalmas lehetőség a keleti ország számára. 

Az, hogy Oroszország észak-koreai rakétákat használ az orosz–ukrán konfliktusban, ritka lehetőséget teremt Phenjannak arra, hogy tapasztalatokat szerezzenek a harctéren és ezek alapján fegyverfejlesztés téren

– nyilatkozta Charles Flynn amerikai tábornok.

Az Egyesült Államok csendes-óceáni hadseregének (USARPAC) parancsnoka szerint az ukrajnai színtér csak egy „harctéri laboratórium” Kim Dzsong Un észak-koreai vezető hadseregének. Észak-Korea rengeteg katonai fejlesztést végez el, de sem ezeket, sem fegyvereiket nem tudták tesztelni. Legalább is ezidáig.

 Habár hallhatunk ballisztikus rakéták teszteléséről a híradásokban, egy eszköz valós harci körülmények közötti alkalmazása sokkal több tapasztalattal járhat.

– tette hozzá Charles Flynn.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­s­­ ­l­­á­n­­­y­o­k­­ ­­­v­á­r­­n­­­a­­k­ ­r­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Akitlosz
2024. április 09. 21:36
Az Ukrajnát fegyverző országok vajon miért nem nevetnek? Észak-Korea üzletel, nem ajándékot osztogat.
Mich99
2024. április 08. 14:28
HÜLYESÉG Észak-Koreát tenni meg a "nevető harmadiknak"! Konkrétt adatok nélkül természetesen a szerzőnek nincs alapja arra, hogy pontosan megmondja, hogy ez a kis (!) játékos mennyit nyer ezen a háborún – pl. összehasonlítva a fő nyerészkedővel, az Amerikai Egyesült Államokkal...
2024. április 08. 14:07 Szerkesztve
Ez megint jó lehetöség amerika számára, hogy rakétákat adjon el dél koreának és japánnak. Mint ahogy Trump tette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!