Így érhet véget az orosz-ukrán háború, a Pentagon volt tanácsadója kitálalt (VIDEÓ)

2024. április 08. 07:37

Baljós képet festett a Nyugat állapotáról a katonai szakértő.

2024. április 08. 07:37
28th Separate Mechanized Brigade Conduct Operations In Bakhmut District

Nyitókép: Kostya Liberov/Libkos/Getty Images

A közelmúlt eseményei alapján egyre többször merül fel az a kérdés, hogy az orosz-ukrán háború kiterjesztése esetén, vajon mi lenne a várható forgatókönyv Európa számára. Ebben az esetben, Oroszország várhatóan győztesként kerülne ki a regionális háborúból a nyugati országokkal szemben – állítja Douglas MacGregor nyugalmazott ezredes, a Pentagon korábbi tanácsadója – írta meg a Magyar Nemzet.

A szakértő azt is megjegyzi, hogy amennyiben a konfliktus terjeszkedne, a Nyugatnak komoly hiányosságai lennének a harci eszközök tekintetében.

A Pentagon egykori tanácsadója úgy látja, hogy ha az ukrajnai konfliktus átcsapna az orosz–ukrán határon túlra, abban az esetben a nyugati hatalmaknak hosszú időre lenne szüksége a szükséges lőszerek előállításához, arra való tekintettel, hogy azok nagy részég már réges-rég elküldte Ukrajnába. Tehát minden fősodratú kommunikáció ellenére a Nyugatnak nem érdeke jelenleg, hogy kiterjessze a konfliktust.

Eközben az orosz lőszer és fegyvergyárak folyamatosan működnek, ami növeli az oroszok erőforrásait. Fontos megjegyezni, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök többször kijelentette, hogy Oroszország csak akkor lépne hadba a Nyugat ellen, ha az ország biztonsága forognak kockán.

Az oroszok véget fognak vetni az orosz–ukrán háborúnak és ezt a saját feltételeik szerint kívánják megtenni. Nem akarják kiterjeszteni ezt a háborút regionális szintre. Ha azonban a Nyugat ragaszkodik hozzá, akkor harcolni fognak és győzni fognak, csakhogy addigra a Nyugat is kifogy a lőszerekből Ukrajna miatt

– jelentette ki a London Real YouTube-csatornának adott interjújában Douglas MacGregor nyugalmazott ezredes.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. április 08. 09:25
Az orosz- ukrán háború abban a pillanatban véget ér, amint elkezdődik a harmadik világháború.
Lombi
2024. április 08. 09:22
Tudja, mert ez a céljuk. És egyelőre működik.
oberennsinnen49
2024. április 08. 09:19
Nyugi, Washingtonban már készen áll a következő figyelemelvonó aljasság az USA csődhelyzetének elterelése céljából. Ebben az orosz-ügyben ennyi volt, szerintük. Csak ott a gondjuk, hogy Moszkva még nem mondta ki a végső szót. Bár,... eddig minden esetben ez a moszkvai végső szó ugyanaz volt, amit a washingtoni rejtőzködők akartak..., így lehet, most is így lesz.
röviden
2024. április 08. 08:29
A lőszer egy ügy, de katonát honnan ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!