Mától fizetni kell, hogy beléphessünk Velencébe

2024. április 25. 15:40

A városvezetés így szeretné csökkenteni a látogatók számát.

2024. április 25. 15:40
null

Nyitókép: Unsplash/Rebe Adelaida

 

Az elmúlt években Velence ismert helyszínein szinte mozdulni sem lehetett a turistáktól, amit megelégelt a városvezetés és drasztikus intézkedéseket vezetett be: a mai naptól (április 25-től) fizetős lesz a városba való belépés. 

Velence a világ első nagyvárosa, amely így próbálja ellensúlyozni a turizmus negatív hatásait – számolt be a Guardian. 

A 1960-as évek óta a látogatók száma annyira megugrott, hogy az év legforgalmasabb időszakaiban naponta átlagosan 40 ezer ember fordul meg a városban. Ez a hatalmas tömeg negatív hatással van a sérülékeny lagúnára, miközben a lakosokat kiszorítja a város központjából. A város polgármestere azzal indokolta a döntést, hogy

 újra „élhetővé” akarják tenni Velencét.

Az UNESCO tavaly azzal fenyegetőzött, hogy a turizmus és az emelkedő vízszintre hivatkozva Velencét felveszi a veszélyeztetett örökségi helyszínek listájára.

A velencei belépődíj 5 euróba kerül, de csak az egynapos kirándulóknak kell fizetniük. A lakosok, az ingázók, a diákok és a 14 év alatti gyermekek, valamint az éjszaka is ott maradó turisták mentesülnek a fizetés alól.

A díj csak 29 megadott csúcsidőszakra vonatkozik április 25. és július 14. között. Ebben az intervallumban reggel 8.30 és délután 4 óra között léphetnek be Velence történelmi központjába a látogatók. Ez magában foglalja a Rialto-hidat, a Szent Márk teret, a La Fenice operaházat és számos más turisztikai látványosságot, valamint a csendesebb negyedeket, például Giudecca szigetét.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:51
🍓 ️ ­I­­g­a­­z­­­i n­i­­m­­­f­o­­­m­á­n­i­á­k­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
alexandrosz-2
2024. április 26. 05:52
Remélem sikerül nekik és lófasz se fog fizetni a bűzhödt turiistacsapdájuk làtogatásáért. Kapzsi geci talján balfaszok!
szabadabb
2024. április 26. 00:37
Ha már parkoló díjat nem szedhetnek szegények... Valószínűleg tőlem belépőt sem fognak...
21 gramm
2024. április 25. 20:08
Az irány jó, de nem 5 eurót hanem 50-et kellene kérniük. Ettől semmi változást ne várjanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!