Kijev versenyt fut az idővel

2024. április 02. 17:32

2024 elejére, két évvel a kezdete után az orosz–ukrán háború újabb fázisába ért.

2024. április 02. 17:32
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

A nyitókép illusztráció. Fotó: UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

 

Kijev versenyt fut az idővel, május végére várja a nagy orosz támadást.

2024 elejére, két évvel a kezdete után az orosz–ukrán háború újabb fázisába ért: az európai és amerikai választások miatti turbulens politikai helyzet, a nyugati védelmi ipar lassú felpörgése és

az ukrán oldalon kialakult tüzérségi lőszerhiány miatt Oroszország számára egy kedvező időablak mutatkozik.

Ezt is ajánljuk a témában

A problémát felismerték az ukrán oldalon is, és november óta egy minden korábbinál nagyobb, több mint kétezer kilométer hosszú védelmi rendszer építésébe kezdtek az ország keleti és északi oldalán. A háború ezen új fázisa így most az idővel való versenyfutásról szól: hogy ki tudja-e használni Moszkva a kínálkozó időablakot, mielőtt elkészül az új ukrán védelmi rendszer, és beérkeznek a nyugati tüzérségi lőszerszállítmányok.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Kiakadtak az oroszok Magyarországra

„Kimondhatjuk, hogy a NATO komolyan készül egy lehetséges konfliktusra velünk” – árulta el a véleményét Marija Zaharova a magyar vezetésű NATO-hadgyakorlatról.

2024.05.04 15:14

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:25
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­­­ö­­­g­ö­­­s­­ ­­­l­­­á­n­y­­­o­­k­­ ­v­­­á­r­n­­a­k­­­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
lofejazagyban-2
2024. április 03. 21:02
tehát, ha sok fegyvert és pénzet küld a Nyugat Zselének, akkor a hoholok majd lelkesen mennek el harcolni és meghalni. Nincs csapatlégvédelmük, nincs légi erejük, most már tüzérségük sincs, csak a szerencsétlen nyulak rohangálnak a sárban. Anton, próbáltad már?
rigor243-2
2024. április 03. 18:20
Az odaöntött pénzből már valszeg nagyon sok külföldi zsoldos is van, valami amcsi zsoldos youtube csatornáján "mutatja" a háborút és mindenki csak angolul, amerikai akcentussal beszél. Persze ilyen propagandacsatorna szaga van, nyílt terepen gyalog megközelítenek egy házat ahol állítólag spetznaz lapul. Szétlövik, valaki megindul befelé akire állítólag rálőnek, de végül győznek. Valahogy minden videóban a Spetznaz-t gyűrik le, akikből ha látszik is valami (amúgy HD minden felvétel) többnyire elég képzetlen és rosszul felszerelt egység látszatát keltik.
Obsitos Technikus
2024. április 03. 15:32
Hát úgy se igen tudna az idővel versenyt futni, ha megvenné kilóra a kínai embriópreparátort.. Mire azokból harcos lesz, ki tudja hol húzódik az ukrán határ. A történelemkönyvekben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!