Gondnokság alá helyezte egy francia bíróság Jean-Marie Le Pent

2024. április 03. 15:05

Az egykori pártelnök egészségi állapota az egy évvel ezelőtti szívrohama óta romlott meg jelentősen.

2024. április 03. 15:05

Nyitókép: Képmetszet / YouTube

Egészségi okok miatt „bírói védelem alá helyezték” Jean-Marie Le Pent, a volt francia Nemzeti Front (ma: Nemzeti Tömörülés) alapítóját és volt elnökét – közölte szerdán Louis Aliot, a Nemzeti Tömörülés alelnöke. A gondnokságnak megfelelő polgári jogi intézkedést a 95 éves pártalapító családja kezdeményezte a bíróságon 

egy orvosi szakvélemény alapján, amely megállapította Jean-Marie Le Pen leépülését. 

A végzés alapján három lánya – Marie-Caroline, Yann és Marine Le Pen – mostantól a képviselője, ők járhatnak el apjuk nevében külön-külön vagy közösen. Az egykori pártelnök egészségi állapota az egy évvel ezelőtti szívrohama óta romlott meg jelentősen.   

Jean-Marie Le Pen 1972 és 2011 között volt az elnöke az általa alapított Nemzeti Frontnak, amelyben sikerült egyesítenie a történelmi francia szélsőjobboldal különböző irányzatait, a francia Algéria támogatóitól kezdve egészen azokig, akik nosztalgiát éreznek a náci Németországgal kollaboráló Philippe Pétain irányította Vichy-kormányzat iránt. Verbális megnyilvánulásai miatt többször elítélték rasszizmus és antiszemitizmus miatt, de 2002-ben sikerült bejutnia a francia elnökválasztás második fordulójába, amelyet végül a jobbközép Jacques Chirac nyert meg. A pártelnök-alapító lányának, Marine Le Pennek az irányítása alatt, aki az utóbbi három elnökválasztáson mindig bejutott a második fordulóba, a Nemzeti Front utódpártja, a Nemzeti Tömörülés Franciaország legnagyobb ellenzéki pártjává vált.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­s­ ­l­á­­n­­y­­o­k­­­ ­­v­­á­r­­­n­a­k­­ ­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
EX_Terminator
2024. április 03. 18:20
Meg a széljobb se különb, de azt a jobbik meg az izraeli ügy egyértelművé tette hogy összeérnek ezek mindenhol és mindenben, hogy a fene nagy anti rasszizmus az csak egy újabb álca és áldozathibáztatás az igazi mélyrasszista tahók szájából. OKA VAN ANNAK HOGY ÉN EZEKHEZ MÁR NEM NYÚLOK TÚLSÁGOSAN IS TISZTÁBAN VAGYOK VELE HOGY ADDIG VANNAK BAJBAN AMÍG EZERREL ÜTJÜK ŐKET, ÉS A MEGCSINÁLT MŰBALHÉIKAT EGYSZERŰEN CSAK FIGYELMEN KÍVÜL HAGYOM, Hát hapsikáim!? NEM VOLTAM VAGYOK ÉS LESZEK A BALEKOTOK DE SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN.
Nehidd El
2024. április 03. 17:25
Karácsony GeLgelyt szellemi állapota okán már most gyámság alá vonhatnák... ja, már rég ott van.
Patika
2024. április 03. 16:55
Gondnokság alá helyezte egy francia bíróság Jean-Marie Le Pent --- megfúrta a lángész apőukáját a tűztől való félelmében tőle rettegő és 60 éves korában még szűzen eladósorba került Marie. Le Pen papa picilánya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!