Bevezetné az iskolákba a virtuális valóságot Mark Zuckerberg

2024. április 15. 16:25

A Facebook alapítója forradalmasítaná az oktatást.

2024. április 15. 16:25

Nyitókép: Joan Cros / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Képzeld el, hogy felpattansz egy iskolabuszra, és elvisznek egy magával ragadó, tanulságos túrára az emberi test belsejébe – és nem, nem a „Varázslatos iskolabusz” kitalált epizódjában. Ez az a fajta élmény, amelyet a Meta a Quest virtuális valóság fejhallgatókon keresztül digitálisan szeretne lehetővé tenni a diákok számára – adta hírül a CNN.

Még ebben az évben a Meta új, pedagógusoknak szánt szoftvert dob piacra, amelynek célja, hogy megkönnyítse a VR-headsetek használatát az osztályteremben. 

Az eszközök segítségével a tanárok egyszerre több Quest headsetet kezelhetnek és programozhatnak, hozzáférhetnek számos oktatással kapcsolatos alkalmazáshoz, valamint nagyobb felügyeletet és ellenőrzést biztosítanak a diákok számára az eszközök használatáról.

Ezt is ajánljuk a témában

A VR bevezetése több osztályterembe újfajta tanulási lehetőségeket tesz lehetővé, például lehetővé teszi, hogy a középiskolai drámatagozatos diákok úgy érezzék, mintha a XVII. századi Globe Színházban Shakespeare előadását látnák, és ez valós idejű, magával ragadó élményt nyújtana számukra. A VR azonban kényes kérdéseket vet fel a digitális biztonsággal és az emberekre gyakorolt potenciális ártalmakkal kapcsolatban, akiknek több digitális interakciójuk van, és kevesebb személyes interakciójuk, valamint azzal kapcsolatban, hogy a technológia osztálytermekbe való beépítése valóban javítaná-e a tanulást.

„A jövőben képes leszel biológiát és kémiát tanítani anélkül, hogy teljesen felszerelt laboratóriummal kellene rendelkezned... képes leszel az ókori Róma utcáin sétálni a diákokkal” – mondta Nick Clegg, a Meta globális ügyekért felelős elnöke.

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shanya
2024. április 16. 09:38
Ezt Zuckerberget kellene bezárni a virtuális valóságába, majd jól rázárni az ajtót a kulcsot meg kidobni! Amikor hallok egy őrültebbnél őrültebb ötletet, mindig az a vicc jut eszembe, amikor az unoka megkérdezte a nagyapját, hogy éltek-e még dinoszauruszok amikor kicsi volt? A nagyapa habozás nélkül rávágta: Hogy persze, apáddal minden reggel leopárdbőrbe bújtunk és úgy mentünk kardfogú tigrisekre vadászni... Erre a gyermek anyja a tésztanyújtóval jól fejen vágta a nagyapát, ráordítva, hogy: Mekkora marha vagy! Már így is elég rossz a bizonyítványa! Sajna ma már sokak gyermekét is a szociális média neveli nem pedig akinek kellene!
kovsa
2024. április 16. 07:11
"Bevezetné az iskolákba a virtuális valóságot Mark Zuckerberg" Jó lenne, ha előbb a valóság valóságot sikerülne bevezetni az iskolákba. És nem hülyítenék a gyerekeket ilyen "A nemváltás lehetséges." kezdetű agyatlan eszmefuttatsokkal.
atti64
2024. április 15. 20:26
TUL SOKAT KÉPZEL MAGÁROL EZ A MAJOM!!!!!!!!!!!!!!BAZD MEG A FACEBOKODAT!!!!!!!!!!!!!!
orion8
2024. április 15. 19:41
Az összes berg, mayer, koch, cohen, stein és tárasi hamarosan a történelem szeméttelepén végzik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!