A brazilok látni akarják Putyint

2024. április 02. 07:33

A látogatás legfőbb akadálya a Putyin ellen kiadott elfogatóparancs, de ezt próbálják kikerülni.

2024. április 02. 07:33

Nyitókép: MTI/EPA /Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov

Az Unian brazil lapinformációk alapján arról ír, hogy a brazil hatóságok próbálják megoldani a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) által körözött Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatását a szamba hazájába. Hozzáteszik: Luiz Inacio 

Lula da Silva brazil elnök kormánya a Rio de Janeiróban tartandó G20-csúcstalálkozón szeretné látni Putyint novemberben.

Emlékeztetnek, hogy a látogatás legfőbb akadálya a Putyin elleni elfogatóparancs, és mivel Brazília elismeri a Nemzetközi Büntetőbíróság joghatóságát, így formálisan köteles letartóztatni az orosz elnököt. 

A brazil kormány most tárgyalásokat folytat az ENSZ-szel arról, hogy hivatalosan is mentességet biztosítson az állami vezetőknek

 a büntetőeljárás alól külföldi látogatásai során.

Hangsúlyozzák: a brazil kormány javaslata ugyan nem említi kifejezetten Putyint, de a forgatókönyv megfelel az orosz vezető jelenlegi helyzetének.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. április 02. 14:31
Vezessék be a netet.... (fenn van)
5m007h 0p3ra70r
2024. április 02. 08:54
Vagyunk ezzel így páran.
Martell 2
2024. április 02. 08:18
Szerintem nem fog odamenni, át kellene haladnia olyan országok légterén akik egyből letartóztatnák.
lendvaiildiko
2024. április 02. 07:49
Gondolom, hogy mossák most a haladárokat, a demokraszí fut-okat. Az orbanista Bolsonarot leváltó haladár, baloldali, demokrata és minden jó jegyet magán hordozó Lula da Silva elnök és kormánya várja Putyint. Óh, irgalom Atyja, ne hagyj el? Apropos, meg Vologyimir is Rio de Janeiroba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!