Zelenszkij Orbán Viktorról: „Nagyon veszélyes játékot játszik”

2024. március 12. 08:14

Az ukrán elnök szerint Budapest üzenetei radikálisak Ukrajna felé.

2024. március 12. 08:14

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Le Monde francia lapnak adott interjújában elmondta: 

Magyarország tudja, milyen következményei vannak „egy fasiszta rezsim megszállásának”, mégis radikálisak az üzenetei

 Ukrajna felé. Az elnök szerint az európai vezetők 90 százaléka Ukrajna oldalán áll, bár a társadalmakon belül eltérőek a vélemények.

Zelenszkij hangsúlyozta: Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor „nagyon veszélyes játékot játszik, ami elsősorban magára Magyarországra nézve veszélyes. Ez az ország tudja, mi az invázió, tudja, milyen következményei vannak egy fasiszta rezsimnek, meglep, hogy Budapest üzenetei radikálisak Ukrajna felé. 

Trumpnál a játszadozás nem fog működni, mert ő egy független vezető és senki sem szereti, ha gyenge barátai vannak”

 – tette hozzá, némileg homályosan.

Az ukrán elnök szerint a háború kezdetén mindenki megpróbált kezet fogni Putyinnal, hogy mutassák, az orosz elnök megbékíthető. Zelenszkij úgy véli, ez az engedékenység rosszul sült el, ehelyett a világnak helyre kellett volna tennie Putyint.

Aztán minden még rosszabb lett Zelenszkij szerint: Európának és az Egyesült Államoknak vezető szerepet kellett volna vállalnia, kemény szankciókat bevezetnie, de végül 

a fegyverszállítások lassulása miatt „fennáll már a harmadik hiba veszélye is, hogy a világ figyelmét Ukrajnáról megpróbálják elterelni”,

véli az ukrán elnök.

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­ö­g­­­ö­­s­ ­­­l­­á­­n­y­­o­k­­­ ­­­v­­á­r­­­n­­­a­­k­­ ­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
alexandrosz-2
2024. március 12. 21:59
Radikálisan üzent nektek a vétotlan köpcös geci, te zsidó fasszzongorista bunkergoblin, amikor vétótlanul, szar csicska módján megszavazott nektek: - 85 + 50 milliárd eurót, - eu csatlakozási tàrgyalásokat, - 13 szankciós csomagot meg pártucat szankcióhosszabbítást. Az is radikális üzenet, hogy reverz szallitássalxlát el benneteket ingyen gázzal, üzemanyaggal, olajjal, árammal, meg persze, hogy a magyarok pénzén teszi mindezt. A tetves kurva anyátokat, orbánostól!
jooeee
2024. március 12. 21:56
Mondja ezt egy pöcs zongorista. Remélem ezt a gazembert felkötik vagy agyonlövik az érdemei elismerése mellett!
tornacsuka
2024. március 12. 21:07
Kedves Zselé.. Arról miért nem beszélsz, hogy valójában miért is tört ki a háború ? Nem azért, mert a gaz oroszoknak Ukrajnára fájt a foga. Talán azért, mert szartatok mindenre és mindenkire. Irtottátok, elüldöztétek az orosz kisebbséget, az amcsik picsanyalói lettetek, kacsingattatok a " nátó" felé, meg sasatöbbi hasonló dolgok. És most a hülyeségetek árát sok millió ember fizeti meg. Egy büdös náci vagy. Az amcsik, meg a multik picsanyalója. Remélem a pokolba kerülsz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!