Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Váratlan fordulat Macronnál: totális háborút indított

2024. március 25. 15:56

A Drogkutató Intézet elemzésében rámutatott, súlyos következményekkel járt a drogliberalizáció Franciaországban, és egyelőre nem lehet megjósolni, időben jött-e Emmanuel Macron zéró toleranciája.

2024. március 25. 15:56

Nyitókép: AFP/DPA/Anke Waelischmiller

Határozott és egyértelmű hátraarcot vezényelt Emmanuel Macron francia elnök az ország drogpolitikájában – hívta fel a figyelmet a Drogkutató Intézet. Téglásy Kristóf stratégiai igazgató szerint ezzel nem csupán az egyre sűrűsödő problémákat kívánja kezelni, de a megtépázott népszerűségén is lendítene, mert a hatóságok és a lakosság is támogatja ebben az ügyben.

Franciaországban a magyarországihoz hasonló, rendkívül szigorú szabályozás volt érvényben, ám a lazítás súlyos következményekkel járt:

az ország első, felügyelt droghasználói szobájának környékét ellepték a dílerek és a függők, Párizs X. kerülete a drogbandák háborújától lett hangos, családok százainak élete vált pokollá

– írja a Drogkutató Intézet.

Eközben az országban újabb és újabb rekordokat döntenek a kábítószer-lefoglalások, a francia belügyminiszter pedig azt mondta, a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelem még sohasem volt ennyire fontos.

Téglásy Kristóf rámutatott, bár az új jelszó a zéró tolerancia, és Macron totális háborút indított a drogkereskedők ellen, egyelőre csak reménykedni lehet abban, hogy még időben fordított hátat Franciaország a veszélyes legalizációs trendnek.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 08:09
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­­­k­e­­l­d­­ ­­a­ ­s­­­z­­e­x­i­­ ­p­­u­­­n­­c­­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Nasi12
2024. március 27. 15:44
Hogy akarja akkor a frontra küldeni a katonáit? Tisztán? Ki az a hülye francia aki meghalna ukrajnáért?
survivor
2024. március 25. 22:04
Makron össze- vissza kapkod. Nincs koncepciója, csak a puszta hatalom.
survivor
2024. március 25. 22:02
Kunpicsa Neked mi kellett, nem tudom. Macronról minden igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!