Megint lediktatúrázták Magyarországot az ukránok

2024. március 22. 09:08

Komoly diplomáciai viharokat okozhat az ukrán politikus kijelentése.

2024. március 22. 09:08
Erdoagn and Zelenski met

Nyitókép: dia images / Getty images

Irina Herascsenko, ukrán parlamenti képviselő diktatúrának nevezte Magyarországot egy kijevi eseményen. A kijelentés egy, a Kijevben megrendezett, több napos, biztonságpolitikai fórumon hangzott el, amelyen a Rob Bauer holland tengernagy, a NATO Katonai Bizottságának elnöke is részt vett – írta meg az Index. A politikus a fórumon főként Ukrajna jövőbeli EU- és NATO-tagságáról beszélt, valamint arról, hogy az országa csak demokratikus berendezkedésű lehet, ugyanis ettől függ a túlélése. Ezután tette hozzá egy Telegram posztjában azt, hogy

a diktatúrákat nem fogadják el az EU-ban és a NATO-ban, és ezt a hatóságoknak nem szabad elfelejteniük.

A Telegram-bejegyzésben ugyan nem ejtett szót Magyarországról vagy Orbán Viktorról, de az orosz állami hírügynökség tudósítása szerint Herascsenko konkrétan hazánkról beszélt, mikor diktatúrát emlegetett. Ők így idézték az ukrán politikus szó szerinti felszólalását:

Diktatúrák nem lehetnek az EU és a NATO tagjai, vagy ha igen, akkor kiközösítik őket, mint ahogy Orbán demokráciájával is tették.

Az orosz hírügynökség emellett arról is beszámolt, hogy ezen a ponton az ukrán parlament szólásszabadságért felelős bizottságának vezetője, Jaroszlav Jurcsisin vitába szállt Herascsenkóval, és megpróbálta félbeszakítani őt, de nem járt sikerrel.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­A­ ­d­ö­­­g­ö­s­ ­l­­á­­n­­y­o­k­­ ­­v­­­á­r­­­n­­a­­k­­­ ­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Mindenhova
2024. március 24. 11:04
"Diktatúrák nem lehetnek az EU és a NATO tagjai..." Ez nem jó hír az ukiknak. höhö
Lajoss
2024. március 23. 08:27
A békepárti magyar nép boldogan építi a szotyializmust Bástya et.útmutatása alapján…😂😂😂😂
WSmith
2024. március 22. 23:59
Lárifári! Megkérdeztem a hatéves unokaöcsémet, aki már nagycsoportos, hogy diktatúra van-e Magyarországon, és ő azt mondta, hogy nincs! Én inkább hiszek neki, mint az ukrán parlamenti képviselőnőnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!