Új eszköz jöhet a szemetelő autósok ellen, komoly büntetés lehet a vége

2024. március 21. 10:37

Rövidesen senki nem tudja elkerülni a büntetést.

2024. március 21. 10:37

A nyitókép illusztráció. Fotó: JUSTIN TALLIS / AFP

 

Rengeteg problémát okoznak a szemetelő autósok. Ez a jelenség egyébként szinte a világ szinte összes országában jelen van, az Egyesült Királyságban például évi 800 millió fontot, azaz nagyjából 370 milliárd forintot emészt fel a felelőtlen szemetelők utáni takarítás – írja a Vezess.

A megoldást erre a problémára a mesterséges intelligencia jelentheti majd. Egy helyi fejlesztés, a Littercam már több angol önkormányzat által tesztelve mutatja meg hatékonyságát. A szoftver nagy előnye, hogy meglévő térfigyelő kamerák felvételei alapján dolgozik, ezért nem kell hozzá külön eszközöket telepíteni.

A képelemző szoftver képes felismerni, ha valaki szemetet dob ki az autójából, még az apró darabokat, kisebb hulladékokat is azonosítja.

Amennyiben ez megtörténik, akkor leolvassa az elkövető autójának rendszámát, a bizonyítékot pedig elküldi a DVLA (Driving and Vehicle Licensing Agency) részére, ahol a hatóság kiállítja a megfelelő büntetésről szóló végzést.

A társadalom nagy részének nincs visszatartó erő, nincs, ami alapján elkaphatnák őket. Egyszerűen megúszhatják, de ez a technológia remélhetőleg megadja a helyi hatóságoknak a szükséges hatásköröket”

– fogalmazott Andrew Kemp, a Littercam társalapítója és vezérigazgatója.

***

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:19
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­ö­g­­­ö­s­­ ­­­l­­­á­­­n­­­y­­o­k­ ­­v­á­­­r­­n­­a­k­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
szabadabb
2024. március 21. 23:32
370 milliárd forintot emészt fel a felelőtlen szemetelők utáni takarítás... :D ha illegális bevándorló lennék aki szemétszedésből tengeti magát :D :D :D :D :D :D :D :D ----------->>>>>> meló után csinálnék melót holnapra is :D :D :D :D :D a haveroknak is :D: :D :D
atti64
2024. március 21. 18:44
AMIKOR A BEFALT MEKIS CSOMAG REPÜL AZ ABLAKON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A BUNKOVAL MEGETETNÉM A SZEMETÉT!!!!!!!!!!!!!MEGTANULNÁ EGY ÉLETRE!!!!!!!!!!!!!
nempolitizalok-0
2024. március 21. 13:06
Ezt máshol (Thaiföld) olcsóbban megoldották. A szemetelő büntetése felét megkapja az, aki lebuktatja. Egy csomó ember abból él, hogy vesz egy jó minőségű kamerát és vadászik az ilyenekre. Óriási a tisztaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!