Nem Geert Wilders lesz Hollandia következő miniszterelnöke

2024. március 13. 20:46

A hazám és a választóim iránti szeretet nagyobb és fontosabb, mint a saját pozícióm – írta Geert Wilders X-oldalán.

2024. március 13. 20:46

Nyitókép: SEM VAN DER WAL / ANP MAG / ANP VIA AFP

***

Csaknem négy hónap telt el azóta, hogy Geert Wilders, a bevándorláskritikus Szabadságpárt vezetője komoly győzelmet aratott a hollandiai választásokon, úgy látszik mégsem tud kormányt alakítani. Emlékezetes, Wildersék a voksok 23,7 százalékát kapták, ami 37 képviselői helyet biztosított nekik a parlamentben, míg a három nagyobb versenytárs jócskán gyengébb eredményt ért el.

„Csak akkor lehetek miniszterelnök, ha a koalícióban lévő MINDEN párt támogatja. Ők nem támogatták. Jobboldali kabinetet szeretnék. Kevesebb menekültügyet és bevándorlást. A hazám és a választóim iránti szeretet nagyobb és fontosabb, mint a saját pozícióm”

írta Geert Wilders X-oldalán.

 

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:10
🍓 ️ ­A­­ ­d­­ö­­g­­ö­­s­ ­­l­á­­­n­­­y­o­­­k­­­ ­­­v­­­á­­­r­­­n­­a­­k­ ­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Pelso j.
2024. március 14. 05:55
Pedig mekkora boldog (bugyuta) várakozás volt itt a táborban, hogy Wilders miniszterelnökként erős szövetséges lesz.
Oldalkosár
2024. március 13. 23:55 Szerkesztve
Tommaso 2024. március 13. 22:29 Sokan emlexunk arra, mikor Orban partja kapta a legtlbb voksot, oszt megis o lett A VESZTES. Soha nem történt ilyen, hazudsz te ikszező féreg. Még annyira se tartottad a másikat, hogy közöld, melyik választásra gondolsz, de az csakis a 2002-es lehet. Ismétlem, a Fidesz akkor 41%-ot kapott, az MSZP eggyel többet. Mivel pártlistára 2010-ig az első fordulóban lehetett szavazni, ezért 41%, ennyi te ostoba hazug gyökér! 41 százalék, nem több! A Fidesz a pártlistájára nem kapott több voksot! Benézted, te fasz! 1998-ban volt először és utoljára olyan, hogy nem a listán legtöbb szavazatot kapó párt lett végül a választások győztese és alakíthatott kormányt. Az pedig az MSZP volt, mert a második fordulóban a Fidesz, FKGP, MDF és KDNP jelöltjeire többen voksoltak, mint az mszp-s és szdsz-es jelöltekre.
lájkbajnok
2024. március 13. 23:42
Orbán megint megszívta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!