Nem árulja el a részleteket a Boeing a januári balesettel kapcsolatban

2024. március 06. 19:08

Nem adta át az összes dokumentumot a Boeing az Alaska Airlines-baleset kapcsán az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal vezetője szerint.

2024. március 06. 19:08

Nyitókép: Getty Images/Mathieu Lewis-Rolland

***

A Boeing nem adott át minden dokumentumot és információt, amelyekre szükség volt az Alaska Airlines 737 Max 9 típusú repülőgép január 5-i balesetével kapcsolatos vizsgálat során – mondta Jennifer Homendy, a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NTSB) vezetője. 

– írja a Reuters tudósítása alapján a Portfólió. Homendy kijelentette, hogy a nyomozók konkrétan azon 25 személynek az adataira voltak kíváncsiak, akik a Boeing washingtoni létesítményében dolgoznak az érintett panelek fejlesztésén. Az NTSB elnöke egy szenátusi meghallgatáson említette, hogy ezeket az adatokat még mindig nem kapták meg, és ez a helyzet már két hónapja fennáll. Homendy „abszurdnak” nevezte a helyzetet.

Januárban az Alaska Airlines Boeing 737 Max 9 repülőgépe kényszerleszállást hajtott végre, miután menet közben kiszakadt egy panel a géptörzsből. A baleset során nem sérült meg senki, de biztonsági aggodalmakat vetett fel a géptípussal kapcsolatban, amelynek hírnevét már korábban megviselték a balesetek. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem
2024. március 06. 21:48
A Boeing külön kvótát szabott meg szellemi fogyatékosoknak is. Nem csak vezető beosztásban, hanem a gyártásban is. Így néha kimaradt fél marék csavar. Viccen kívül.
Obsitos Technikus
2024. március 06. 19:56
Hogy tudtak ezek is lesüllyedni a repüléstörténet legjobb gépe után negyven évvel ilyen színvonalra..
Tuners
2024. március 06. 19:53
Na majd mikor rájönnek hogy az. “amerikai repülésbiztonsági hivatal” jópár (SOk) fokozattal a Boeing alatt áll a vállalati hierarchiában. 😄 Ugyan már, ezek maguknak adhattak ki biztonsági tanúsítványokat, azért volt minden rendben (amíg potyogni nem kezdtek a MAX-ek) pár kiszakadó panel az apró nüansz
zrx8
2024. március 06. 19:49
Nem baj ha szétesnek a Boeingek, fő a vállalati diverzitás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!