Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Meloni olyat mondott Magyarországról, aminek Brüsszelben biztosan nem fognak örülni

2024. március 20. 08:45

Az olasz elnök szerint Magyarországot és Lengyelországot nem lehet másodosztályúként kezelni Európában.

2024. március 20. 08:45

Ha az Európai Unió egyes országait alacsonyabb rendűként kezeljük, ez meggyengíti Európát, és nem erősíti – hangoztatta Giorgia Meloni olasz kormányfő a római parlament felsőházában kedden, ahol a küszöbön álló európai uniós csúcstalálkozó előtt ismertette álláspontját aktuális kérdésekben.

Giorgia Meloni a labdarúgásból vett hasonlatot használva úgy vélte, hogy egyesek néhány hónappal ezelőttig Magyarországot és Lengyelországot a másodosztályba sorolták. „Csak azután 

Lengyelország kormányt váltott, és az első osztályba lépett elő. Ez azt jelenti, hogy szerintetek azokat a nemzeteket kell elszigetelni, amelyeknek kormányai nem felelnek meg a ti nézeteiknek.

 Ez elhibázott külpolitikai olvasat. Én másként cselekszem, és mindenkivel párbeszédet folytatok” – válaszolta a miniszterelnök a baloldali ellenzék felvetéseire.   

A jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnökeként Giorgia Meloni hozzátette, „én is tekintettel vagyok saját pártom érdekeire, de semmi nem előzi meg hazám érdekeit”. Az ukrajnai háborúval kapcsolatban az olasz kormányfő azt hangoztatta, hogy 

Róma semmilyen módon nem támogatja az Európai Unió országainak esetleges katonai beavatkozását,

 amely „a háború veszélyes elmérgesedéséhez vezethet, ezért el kell kerülni, minden áron”.   Ami az izraeli-palesztin konfliktust illeti, a miniszterelnök úgy vélte, hogy a Hamász palesztin terrorista szervezet október 7-i „brutális támadása, az az embertelenség, amelyet a világ szeme láttára hajtottak végre, előre kiterveltnek tűnik Izrael reakciójának kiprovokálására azzal a céllal, hogy (Izraelt) elszigeteljék a nemzetközi színtéren, és ez történik most a közvélemény szintjén”.   

Meloni kitért az európai gazdatüntetésekre is: „őszintén be kell vallanunk, hogy 

a mezőgazdaságban dolgozók problémáinak egy jól meghatározható része azoktól az ideológiai, bizonyos esetekben őrült döntésektől függ, amelyeket a baloldal kényszerített

 ezekben az években Olaszországra és Európára”.

(MTI)

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 08:41
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­­­k­­­e­l­­d­ ­­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­i­­ ­­p­u­­­n­­c­i­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
syphax-2
2024. március 23. 09:14
JÓ NŐ EZ A GYÖRGYIJKE A MELÓNIÉKTÓL.
csapláros
2024. március 20. 18:19
Átoperált Kiscsoportos 2024. március 20. 10:04 ..."Ha Gyurcsány úr lenne a miniszterelnök"... nem lenne fizetésed bazdmeg, mert a legelső adandó alkalommal rúgnának páros lábbal picsán, a fűnyíró elv szerű létszám csökkentések során, BÉRSTOP lenne és ADÓNÖVELÉSEK, amely adókat nem tudnád fizetni és ezért még a nyomorult patkánylukadból is kilakoltatnának! Azért nem kerekedett föl a fél ország Nyugatra dolgozni 2002-2010 között, mert akkor még korlátozta a keleti munkaerőt, amely korlátstopot csak 2011-ben oldották fel és rögtön meg is pattantak 250 ezren az országból!
grrrgo
2024. március 20. 12:55
Mifene! Mégiscsak kinőtt neki? Azt hittem, hogy miután megnyerte a választásokat, fülét farkát behúzva üldögél csak a vitákon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!