Megérkezett Kairóba a Hamász küldöttsége: tárgyalás következhet a tűzszünetről

2024. március 03. 11:58

Egy forrás szerint Izrael addig nem küld csapatot, amíg nem kapja meg a még életben lévő túszok teljes listáját.

2024. március 03. 11:58
null

A Mandiner is beszámolt korábban arról, hogy Izrael benyújtotta a Hamász palesztin terrorszervezetnek azt a hathetes béketervet, amely átmeneti fegyvernyugvást jelentene a térségben. A Hamász terrorcsoport küldöttsége megérkezett Kairóba, hogy tárgyalásokat folytasson egy esetleges ideiglenes tűzszünetről és túszalkuról – jelentette a palesztin média, amelyet a Times of Israel idéz.

A mai nap folyamán egy izraeli küldöttséget is várnak az egyiptomi fővárosba, bár egy, a tárgyalásokról tájékoztatott forrás szerint Izrael addig nem küld csapatot, amíg nem kapja meg a még életben lévő túszok teljes listáját.

A harcok november óta első alkalommal történő szüneteltetésére vonatkozó remények a múlt héten nőttek fel, miután a Katar és Egyiptom által közvetített tárgyalások előző fordulója Dohában lezajlott, és Joe Biden amerikai elnök óvatos jelzésekkel jelezte, hogy a megállapodás közel van. Az elnök pénteken elismerte, hogy ez egyelőre elérhetetlen.

Egy magas rangú amerikai tisztviselő szombaton azt mondta, hogy a harcok hathetes szüneteltetésének keretei Izrael beleegyezésével már megvannak, és most attól függ, hogy a Hamász beleegyezik-e a Gázai övezetben fogva tartott túszok szabadon bocsátásába az október 7-i, Dél-Izrael elleni sokkoló támadás óta, amikor több ezer terrorista ámokfutásba kezdett, 1200 embert lemészárolva és 253 túszt ejtve.

Nyitókép: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Közel a kelet, de távol a béke

Egyszerűen arról van szó, hogy a zsidóság a szó szoros értelmében mindenre képes azért, hogy legyen lokális állama.

2024.04.22 11:19

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2024. március 03. 19:27
Van meg tusz eletben?… Kotve hiszem. Ezert nem akarnak etek targyalni.. nincs kirol targyalni. Vagy ha van is, ugy nezhet ki, hogy nem merik megmutatni. Inkabb azt kamuzzak hogy meghalt.
id. Horváth József
2024. március 03. 19:18 Szerkesztve
Még van Hamasz? Öt hónap bombázás, buldózerelés és a vezetők célzott likvidálása után is?
rockercicc
2024. március 03. 14:46
Napalmot rájuk!
törölt felhasználó
2024. március 03. 12:33
A cionistáknak egy szavát se hisszük el. Az se igaz, amit kérdeznek. .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!