Izrael bemutatta, hogyan képzeli el a békét a Hamásszal

2024. március 02. 22:04

Míg a túszok szabadulhatnának, Gázába megérkezhetne a nemzetközi segély.

2024. március 02. 22:04
Israeli attacks on Gaza continue

Izrael benyújtotta a Hamász palesztin terrorszervezetnek azt a hathetes béketervet, amely átmeneti fegyvernyugvást jelentene a térségben. Az amerikai kormány egy magas rangú tagja ismertette, hogy Izrael jelenleg a palesztin csoport reakciójára vár. 

A legfrissebb tervezet szerint hat héten keresztül tartana a fegyverszünet, ami alatt kidolgoznának egy hosszabbtávú megállapodást, Gázába bejutnának a segélyszállítmányok, a Hamász pedig szabadon engedné az október elején fogott túszait. Az említett tisztviselő szerint létezik egy keretmegállapodás, amelyet Izrael „többé-kevésbé elfogadott” –írja a Euronews. A lap idézve a tisztviselőt azt írja, jelenleg a felek között az a vitás pont, hogy a Hamász nem egyezett bele a „sebezhető túszok meghatározott kategóriájába”.

Nyitókép: Ali Jadallah / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzkeptiKUSS
2024. március 03. 12:55
Mindkét nép a másik nélkül képzeli el a teljes országot. Előbb utóbb valami kétállami megoldást rájuk kényszerítenek, de az sem fog békét hozni. Sz,r ügy és az is marad még hosszú ideig.
id. Horváth József
2024. március 03. 09:20
Töri lecke Orbán és Szijjártó Uraknak és kozumidiótáknak; 1. Lengyel szabadcsapatok megtámadták Németországot, ezért Hitler, "joga van megvédeni magát" lerohanta Lengyelországot! 2. A Tonkini öbölben Vietnám megtámadta az USA-t, mire az sz-rrá bombázta Vietnámot, hiszen "joga van megvédeni magát"! 3. Afgán hegyi pásztorok átnyergelve Boing-re lerombolták az ikertornyokat, .... Afganisztán, Irak, Szíria szétbombázva! Erős vagyok, ha a szomszédaimat időnként a középkorba bombázzák vissza! "joga van megvédeni magát"! 4. A Hamasz október 7-én, ... A barátság a béke miért nem járható út??? Jichak Rabin, az arabokhoz; „Mi, akárcsak ti, emberek vagyunk, akik házat építenek, fát ültetnek, és szeretni szeretnének. Együtt akarunk élni veletek, méltóságban, megértésben. Azt mondjuk nektek, elég! Imádkozzunk, hogy eljöjjön az a nap, amikor mindannyian azt mondjuk, búcsúzunk a fegyverektől.”
Szvv
2024. március 03. 09:04
Jaaaj, hat mar nem tudnak kit átadni! Már rég megállapodtak volna ha élnének.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. március 03. 06:46
Izrael népirtást akar, a béke nekik stratégiai vereség. Ezért kellett Szijjártónak minden tűzszünetre való felszólítást megvétózni. A telepes terjeszkedés csak területszerzéssel valósítható meg, aminek a népirtás az előfeltétele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!